Враг на Батков бди за уредени мачове

Марио Костурков бе обвинен за Казанската афера

Враг на Батков бди за уредени мачове

Марио Костурков е но­вият специален агент в българския футбол, кой­то трябва да следи за съ­мнителни мачове. Той за­ема позицията на офицер по почтеността, която до­сега бе в ръцете на Дими­тър Христов. И двамата са офицери, като Костур­ков е отговарял за неле­галните залози в ГДБОП преди няколко години, пише в. "Труд".

Неговото име се чу и във футболните среди, когато Тодор Батков го обвини, че е помогнал на митичния Артур да избяга от Бълга­рия след Казанската афера. Че­тирима играчи на „сините" пъ­туваха по фалшива покана от руския „Рубин" за транс­фер през 2009 година, а „Левски" загуби не само доста пари от аферата, но и дерби с ЦСКА.

„Съмнявам се, че про­куратурата ще направи нещо - каза тогава адво­кат Батков. - фактите са известни - висш офицер от ГДБОП е помогнал на мошеника Артур да на­пусне България. Става дума за офицера Марио Костурков, който на всич­кото отгоре е човекът, който се бори с нелегал­ните залози в България."

Досегашният офицер по почтеността Димитър Христов ще остане във футбола, като ще работи в сектора за борба с фут­болното хулиганство.

Позицията на Костур­ков е открита по задъл­жително изискване на УЕФА и има годишен бю­джет, осигурен именно от европейската централа - 20 000 евро годишно.

Досега през новия се­зон сигнали за съмни­телни залози на мачове у нас не е имало. През миналата година имаше известия още за подготвителния период и някои контроли на род­ни клубове.

Костурков вече чете лекции на семинар на БФС миналата седмица, а и участва в разговори­те с Димитър Димитров-Херо, който бе викан за уточняване на негови ду­ми за уредени мачове в българското първен­ство.
 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки