Ще счупи ли Стойчо Младенов европрокобата си?

В ЦСКА готови и на дузпи срещу Зимбру

Ще счупи ли Стойчо Младенов европрокобата си?

ЦСКА се изправя срещу Зимбру днес в мач реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Армейците гостуват в столицата на Молдова Кишинев, като двубоят е от 20:00 часа на стадион „Зимбру", който ще бъде почти пълен. Залогът за 31-кратните шампиони е голям - в случай на отпадане това ще бъде втори пореден еврорезил след този с Мура през 2012 г., което ще разклати сериозно червените евроустои. След 1:1 в първия мач в София и слабата игра на ЦСКА сензацията в Молдова не е изключена. Армейците не бяха на ниво не само срещу Зимбру, но и в Ловеч срещу Литекс, където късметът ги покри за победата с 1:0.

 

Сега обаче битката е въпрос на всичко или нищо. Евентуално отпадане от Зимбру ще бъде тежък удар преди наближаващото вечно дерби, а тимът от молдовската столица ще влезе във „фолклора" на втори български клуб. Преди 11 години точно Зимбру елиминира сензационно Литекс (0:0, 0:2), тогава в предварителния кръг за Купата на УЕФА.


Нещо повече, ако ЦСКА не спечели днес, ще счупи анти-рекорда си за най-много поредни срещи без победа в ев-ротурнирите. Сегашният е от 7 мача, като бе изравнен миналия четвъртък. За първи път подобна'серия армейците пък записват в периода 1990-1992 г. Тогава не успяват да победят Байерн, Парма и Хамбургер в два мача и Аустрия Виена в един.  

 

Сблъсъкът тази вечер е огромен тест за Стойчо Младенов. Той има блестящи мачове с червената фланелка в евротурнирите, но треньорската му кариера е на другия полюс и до момента ниже провал след провал. Екзеку-торът на Ливърпул е единственият български треньор, който е отпадал от Европа в четири случая след равенства и в двете срещи - с Блекбърн (1:1 и 3:3), Торпедо (1:1 и 1:1 и загуба с дузпи) и Тулуза (0:0 и 1:1) и Мура (0:0 и 1:1). Това е абсолютна европейска прокоба. Тази вечер Стойчо има шанс да сложи край на еврокаръка си.


Групата на тима в Кишинев е от 21 футболисти. Очаква се за мача да отпаднат бранителите Сендрино Мисиджан и Божидар Чорбаджийски. Другият, който по всяка вероятност ще остане извън списъка за двубоя, е Антон Карачанаков. За Молдова изобщо не заминаха Причиненко и Оршулич, които няма картотеки за Лига Европа, Жуан Фелипе, който е с визови проблеми, както и контузените Вальо Илиев и Иван Маркович. Илиев ще започне пълноценни тренировки с ЦСКА веднага след завръщането на отбора от Молдова.
Добрата новина за Младенов е, че защитниците с травми бяха възстановени за ключовото гостуване в Кишинев. Тунчев и Крачунов ще могат да вземат участие в срещата, фаворит за титулярно място в средата на отбраната до Кристиян Су-пусейпа е Тунчев. Като крайни бранители отново ще действат Попов отдясно и  Василев отляво.


Тони Силва не е готов за пълноценни 90 минути и по всяка вероятност ще остане резерва. Той може да бъде използван като джокер след почивката. Крилото има и страх от единоборствата, след като падна тежко на рамото си в първия мач със Зимбру.


Стойчо Младенов има няколко дилеми по състава. В средата на терена трима играчи се борят за две позиции - Стойчо ще избира за вътрешни халфове между Галчев, Сънди и Еденилсон. По двата фланга на атаката също се очакват промени спрямо двубоя с Литекс. Антон Карачанаков ще загуби титулярното си място, след като тотално разочарова с играта си в Ловеч. Вместо него на терена ще се появи Луис Соарес-Платини, който вероятно ще действа като ляво крило. Сигурен титуляр по единия фланг е Иван Стоянов. За Върха на атаката с равни шансове са Йоахим и Камбуров.


ЦСКА ще се изправи срещу физически здрав съперник, който ще мисли основно за защитата. Неведнъж се видя, че при Стойчо армейците изпитват трудности точно срещу съперници, които се прибират в отбрана, а Зимбру ще играе по този начин. В атака молдовците ще заложат изцяло на контри и статични положения.


Вероятни състави:

 

Зимбру: Русу, Джардан, Ерхан, Бурухиу, Павлючек, Антон, Климович, Чептине, Дедов, Время, Алексеев

 

ЦСКА: Дивиш, Супусепа, Попов, Тунчев, Василев, Галчев, Еденилсон, Соарес, Ив. Стоянов, Маркиньос, Йоахим

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки