Дунав изпусна Бургас в Шумен

Следващата контрола на русенския отбор е на 26 юли, събота, в Горна Оряховица срещу местния Локомотив

Дунав изпусна Бургас в Шумен

0:0 завърши приятелската среща между "Дунав" и новака в "Б" група ФК "Бургас". Третата контрола от подготовката на русенския тим за Североизточната "В" група се проведе в Шумен.

Старши треньорът на "драконите" Веселин Великов направи само една промяна сред титулярите, в сравнение с предходните две предсезонни проверки срещу "Лудогорец 21" в Разград /0:0/ и срещу "Добруджа" в Добрич /0:1/. На вратата започна Цветомир Цанков. В отбрана на десния бек бе Николай Парнаров, в средата на защитата - Михаил Милчев и Мартин Димов, а отляво - Атанас Атанасов. Пред тях в центъра на терена започнаха Диян Димов, Ивайло Раденцов и Георги Чакъров. По крилата бяха Кристиян Кожухаров и Андреас Васев, а напред защитата на бургаския тим тормозеше Мирослав Будинов.

Дунавци бяха по-активни и създадоха повече положения за гол. В 16-та минута Чакъров получи топката в центъра на наказателното поле, стреля, но вратарят на "Бургас" Янко Георгиев спаси. В следващата минута бургазлии получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Мечев стреля, но топката премина над вратата. При втората си атака по посока на вратата на "Дунав" Цонков пробва удар отдалеч, но и този път топката не намери мрежата на русенци. Между 28-та и 37-та минута футболистите на "Дунав" имаха възможност на три пъти да отбележат. Будинов на два пъти и Парнаров обаче се разминаха с гола.

Втората част започна с ново опасно положение пред вратата на "Бургас". Чакъров бе оставен сам в наказателното поле и след като получи пас овладя топката на гърди и стреля, но Георгиев улови ъгъла и спаси. Многото смени през второто полувреме намалиха качеството на игра и през повечето време опасни положения нямаше. На терена за "драконите" се появиха всички останали футболисти, освен Мартин Цирков, който се оказа, че все още не е възстановен от травма от миналия сезон.

В края на мача русенци отново натиснаха съперника си и бяха близо до гол. След удари на Г. Георгиев и Колев обаче, вратарят на "Бургас" се намеси убедително и запази нулевото равенство.

"Надиграхме съперника и изпуснахме да го победим. Доволен съм от играта на всички наши футболисти. Явно обаче трябва да работим повече в завършващата фаза", сподели старши треньорът на "Дунав" Веселин Великов.

Следващата контрола на русенския отбор е на 26 юли, събота, в Горна Оряховица срещу местния "Локомотив", който през сезон 2014/2015 ще играе в "Б" група.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки