Антонио Аниете: Не понасям червения цвят, радвам се, че Левски играе в синьо

"Очаквам да стана шампион, ще се борим за всички отличия", каза новият при "сините"

Антонио Аниете: Не понасям червения цвят, радвам се, че Левски играе в синьо

След като подписа за една година с Левски, бившият нападател на гръцкия тим Ники Волос – Антонио Аниете, бе любезен да даде първото си интервю за сайта на сините.

- Антонио, добре дошъл в Левски. Разкажи ни как се стигна до твоя трансфер при сините.

- Доволен и щастлив съм, че подписах с Левски. Имах и други варианти, но възможността да играя за синия клуб беше най-доброто от всички предложения.

- Какво знаеш за Левски?

- Знам доста неща, знам за историята на клуба, за феновете. Погрижих се да разбера повече от интернет, но имам и приятели, които са запознати с българския футбол, и те ми помогнаха с информацията. Знам, че идвам в голям отбор и това ме прави щастлив.

- Видно е, че испанската колония нараства в Левски. Познаваше ли отпреди другите твои сънародници в нашия клуб?

- Не, дори не бях говорил с тях. Казах вече, че сам си набавих нужната информация за Левски. Да, тук има няколко мои сънародници, което определено ще бъде плюс за мен, за по-бързото ми адаптиране в отбора.

- Би ли казал няколко дума себе си.

- Както вече знаете, казвам се Антонио Салас Аниете, роден съм на 1 октомври 1985 г. в Кориа дел Рио, Севиля, започнах в академията на Реал Мадрид. Впоследствие играх в Сан Роке, Хаен, Сеута и преди две години реших да опитам щастието си навън и пристигнах във Волос, Гърция. Първо играх за Олимпиакос, но не ми платиха. След това преминах в Ники Волос. Първоначално очаквах да имам проблеми с местните фенове, но те разбраха моето положение и нямах никакви неприятности. Харесваше ми в града и затова останах още един сезон.

- Роден си близо до Севиля... Кои са твойте любимци - Севиля или Бетис?

- О, Бетис! Никаква Севиля. Аз съм фен на отбора, цялото ми семейство е от Бетис. За нас този клуб е всичко. В Испания има само един отбор за мен и това са зелено-белите от Севиля. Дори и да изпаднем в трета дивизия, аз пак ще съм техен фен. Не понасям червения цвят. Добре е, че Левски играе в синьо.

- Предстои вечното дерби, а нашият съперник играе в цветовете на Севиля...

- Значи и той няма да ми бъде много симпатичен (смее се).

- Най-коментираната тема напоследък е завършилото наскоро световно първенство. Твоето мнение? Какво ти направи най-силно впечатление?

- Испания не игра добре, играчите нямаха нужната мотивация, след като в последните години спечелиха толкова много. Германия заслужено взе титлата, дори след като моите сънародници отпаднаха, исках точно германците да спечелят. Радвам се, че стана така. Робен и Хамес бяха най-добри, Ди Мария се представи отлично, Тони Кроос също.

- Остават няколко дни до голямото дерби с армейците, какво очакваш?

- Очаквам да се представим добре. Знам вече какво означава този мач за нашите фенове и се надявам да не ги разочароваме. Не знам дали ще играя, това го решава треньорът. От три дни съм в България, не съм готов на 100 процента, но ако Пепе Мурсия ме повика, ще помогна на тима.

- Какво очакваш от твоя първи сезон в Левски?


- Най-доброто. Да се борим за всички отличия. Да станем шампиони и да зарадваме феновете. Това е най-важното, но ни чака много работа и предизвикателството е огромно. Надявам се всички - ние и публиката ни - да сме щастливи след края на първенството. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки