Литекс спечели в Унгария, но отпадна от Лига Европа (ВИДЕО)

„Оранжевите” постигнаха обрат, а Красимир Балъков бе изгонен от рефера

Литекс спечели в Унгария, но отпадна от Лига Европа (ВИДЕО)

Литекс постигна пълен обрат и спечели с 2:1 визитата си на Диошдьор от втория квалификационен кръг на Лига Европа, но отпадна от надпреварата с общ резултат 2:3.

„Оранжевите” имаха териториален превес през целия мач, но доста рядко успяваха да стигнат до чисти голови ситуации.

В началните минути и двата тима имаха по една добра възможност, като първата се откри пред домакините в 12-ата минута, когато удар на Бакша профучава на сантиметри от вратата на Литекс.

„Оранжевите” отвърнаха в 24-ата минута, когато Ваюши удобна възможност.

В 38-ата минута обаче Бумал извърши едно ненужно нарушение в наказателното поле и реферът от Швейцария посочи бялата точка, а Гьощони превърна отсъдената дузпа в гол и така даде преднина на домакините.

Така завърши първата част, а след нея Литекс продължи да притежава повече топката от своя съперник. За съжалениет обаче ловчанлии успяха да изравнят чак в 80-ата минута, когато Асприля бе изведен учдесно от Ваюши и с прецизен удар възстанови статуквото.

Победното попадение за „оранжевите” пък бе дело на Джордан и падна от дузпа пет минути преди края на редовните 90.

В даденото от рефера продължение пък наставникът на гостите Красимир Балъков влезе на терена, за да подаде една топка, а след това бе изгонен от рефера и догледа мача от тунела на стадион "Вароши" в гр. Нийрехаза.

В следващия кръг на Лига Европа унгарският Диошдьор ще срещне руския Краснодар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки