Черно море също застана на пътя на колеблив Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът на България стигна до нулево равенство с „моряците”

Черно море също застана на пътя на колеблив Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът на България Лудогорец продължава с неубедителната си игра в А група. Черно море също застана на пътя на тима от Разград и успя да удържи 0:0 в двубоя от втория кръг на първенството. Футболистите на старши треньора Стойчо Стоев през цялото време владееха инициативата, но по никакъв начин не успяха да се възползват от това.

 

В самия край на срещата влезлият като резерва Роман Безяк пропусна златна възможност да донесе трите точки, а през първото полувреме гредата спаси „моряците” след техничен удар на Ешпиньо.

 

Това е второ равенство до момента за Черно море, а Лудогорец все още няма отбелязан гол в А група. Следващият мач на "орлите" е е срещу Партизан в Лига Европа.  

 

Двата отбора направиха добро първо полувреме. Те показаха открита и атакуваща игра, а двамата вратари Владислав Стоянов и Георги Китанов трябваше да се намесват решително в доста ситуации. „Моряците” започнаха по-активно срещата, правиха опит за преса и се възползваха от всяка грешка на противника. В 5-ата минута Симеон Райков изпробва късмета си и отправи силен удар, но Стоянов бе на мястото си и спаси. Силните минути за варненци продължиха и момчетата на Александър Станков направиха всичко възможно да открият резултата, но националният вратар не допусна неприятна изненада за целия щаб на Лудогорец.

 

Кадровите проблеми в защитата на „орлите” оказа своето влияние и това беше най-слабото звено в отбора на шампионите. Футболистите на Черно море лесно стигаха до наказателното поле при своите контраатаки. Освен това „моряците” се прегрупираха добре и в защита и почти не оставяха празни пространства пред съперника си. Възпитаниците на Стойчо Стоев също заложиха на ударите от далечно и средно разстояние, но значителен процент от тях попаднаха в обсега на Китанов.

 

Играта трябваше да спряна за минута-две от главния съдия Николай Йорданов, за да може футболистите да вземат въздух и да се разхладят с вода. Във Варна времето бе много горещо и задушно  по време на срещата – 28 градуса.

 

Постепенно в хода на първите 45 минути отборът на Лудогорец пое инициативата, владееше повече топката, но в завършващата фаза  личеше като че ли неувереност и притеснение. Пред Мишо Александров, Кейсара, Дани Абало и Марселиньо се откриха много добри положения, но не успяха да се възползват от тях, което накара Стоев да вдига безпомощно ръце край тъч линията. Най-чистото положение за шампиона на България се случи в 39-ата минута, когато Ешпиньо изпълни майсторски пряк свободен удар, прехвърли стената, но топката се отби от горната греда.

 

През второто полувреме Лудогорец продължи да контролира действията на терена, докато Черно море разчиташе предимно на контраатаки. Марселиньо отново бе в центъра на повечето интересни ситуации пред вратата на Китанов, но гол така и не падаше. Големият брой пропуски поизнерви футболистите на шампиона, докато „моряците” действаха спокойно и с няколко остри атаки за пореден път поизпотиха Владо Стоянов. В 56-ата минута Иван Коконов получи страхотен извеждащ пас в наказателното поле, там до него застана Дяков, но вместо да шутира потърси подаване с пета и върна топката в напълно празно от футболисти пространство.

 

В края на срещата в игра влезе и Роман Безяк, който ще се запомни с огромния си пропуск в 89-ата минута. Словенецът бе изведен прекрасно в наказателното поле, преодоля Китанов, но не намери очертанията на вратата. 

 

А ФГ 14/15

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 0 Славия 1 1 0 0 4:1 3 3
2 -1 Марек 2 1 0 1 3:5 -2 3
3 1 ЦСКА 1 1 0 0 1:0 1 3
3 1 Ботев Пд 1 1 0 0 1:0 1 3
5 1 Хасково 2 1 0 1 2:2 0 3
6 1 Черно Море 2 0 2 0 1:1 0 2
7 1 Локо Пд 1 0 1 0 1:1 0 1
8 1 Левски 1 0 1 0 1:1 0 1
9 1 Берое 1 0 1 0 1:1 0 1
10 1 Лудогорец 2 0 1 1 0:1 -1 1
11 1 Локо Сф 1 0 0 1 0:1 -1 0
11 1 Литекс 1 0 0 1 0:1 -1 0

 

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

Филип Филипов: Феновете трябва да са на стадиона

Шефът на ЦСКА на среща със СДВР

Възраждане 2020 докосва титла след разгром над Септември

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки