ОФК Пирин представи отбора с успех над Миньор

„Орлетата” спечелиха с 2:1 и останаха непобедени в летните контроли

ОФК Пирин представи отбора с успех над Миньор

ОФК Пирин ще гони промоция в А група с 26 състезатели, които днес бяха представени на привържениците на „зелените” преди контролната среща на стадион „Христо Ботев” с Миньор Перник, съобщи официалният сайт на благоевградчани. Домакините се наложиха с 2:1, след голове на Попев и Тасев.

Тимът поведе още в 5-та минута с попадение на Юлиян Попев, който бе точен с глава, а в 13-та Златинов имаше възможност да покачи от пряксвободен удар, но стреля покрай вратата. Минутка по-късно, стражът на перничани направи грешка, но отново Златинов не успя да се възползва максимално.

В 16-та минута Тошев центрира прострелно, но двама нападатели в зелено се разминаха с топката, а 19-ата, добра триходова комбинация бе завършена неточно от Войнов, който стреля в ръцете на стража на перничани.

Гостите отговориха с едно полуположение за Стефанов, но халфът игра зле с глава. Ефектно воле нанесе Златинов в 24-ата минута, което не навести мрежата на Младенов. Последваха доста минути без положения, като едва в края на полувремето Златинов отново излезе на стрелкова позиция, но не можа да засече кълбото във вратата.

Второто полувреме стартира с опасно положение за Пирин, нереализирано от Тошев в 51-та минута. Перничани отговориха с опасен удар покрай вратата на влезлия Костов, но голът се размина. Уникален пропуск направи Войнов за Пирин, който само от метър и половина стреля в тялото на вратаря в 62-та минута. Само минута по-късно пък Тошев изпусна от подобна ситуация. Докато „зелените” се редяха на пълна хокейна смяна, отбраната на Пирин проспа едно положени и миньорци изравниха резултата в 64-та минута с гол красавец на Петър Петров. „Орлетата” се опитаха да върнат бързо попадението, но Хаджииванов и Варсанов се засуетиха при две мелете пред вратата на Миньор. Сандев имаше възможност да отбележи в 75-ата минута, но стреля неточно над вратата. Тасев върна преднината за Пирин с много ефектно и красиво попадение в 79-та минута, след като стреля точно и силно от границата на наказателното поле. Отново Тасев надбяга отбраната на гостите две минути по-късно, но леко от ъгъл стреля в краката на резервния страж на Миньор. До края на мач положенията липсваха и „орлетата” записаха поредна победа, а така затвориха кръга от летни контроли без загуба. Следващата събота Пирин домакинства на Ботев Гълъбово в първи кръг от първенството на Б група, а срещата е с начален час 19:30.

Състав на Пирин (Благоевград): Бахтарлиев, Башлиев, Георгиев, Николов, Туджаров, Попев, Благов, Павлов, Войнов, Тошев и Златинов. В игра се появиха Костов, Ганев, Стоев, Траянов, Сандев, Б.Сандев, Костадинов, Хаджииванов, Тасев, Креболиев, Божинов, Спириев, Варсанов, Киров;
 

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки