Емил Димитров: Сашо Томов ме увери, че Чавдар ще получи парите за Чочев

В Палермо засипаха със суперлативи българския халф

Емил Димитров: Сашо Томов ме увери, че Чавдар ще получи парите за Чочев

ЦСКА все още не е платил дължимия процент от трансферната сума за Ивайло Чочев на Чавдар. Пред „Тема Спорт" това призна собственикът на клуба от Етрополе Емил Димитров. Както е известно, няма официална информация за разхода, който Палермо прави по привличането на Чочев. Според „Гадзета дело спорт" става въпрос за 2 милиона евро, но според информация на „Тема Спорт" парите са близо 2 пъти по-малко. Друг е въпросът как се разпределят те и колко от тях близат като чист приход в касата на ЦСКА.

„Парите за Ивайло все още не са получени по сметката на Чавдар. Аз обаче съм спокоен, тъй като вече влязох в разговори с ръководството. Получих уверение от Александър Томов, че дължимата сума ще бъде изплатена. Не бих желал да разкрия дали ми е обещана конкретна дата за това. Следващия вторник ще мога да ви дам повече информация около плащането", заяви Димитров по повод трансфера на Чочев, който премина в Палермо това лято и вече получи сериозни комплименти от местното издание „Palermo 24". Медията направи очерк за новото попълнение на сицилианския клуб:

„Чочев дойде едва преди няколко седмици, но веднага се вписа в тима. Младият халф се превърна в първия българин в Палермо, избра магическото число 18 и показа голям ентусиазъм. Още в първите тренировки той показа качества и има потенциал да обори феновете, който го приеха с лек скептицизъм. Палермо се пребори с богаташите от Монако за подписа му, а всеки, който го е видял в действие, е сигурен, че всеки цент, платен за него, си заслужава. Младият българин може да играе на всеки пост в полузащитата, а ако се наложи - ще влезе в ролята и на плеймейкър. Този млад и талантлив български левичар има всички качества да понесе Палермо на гърба си и да го победе към бъдещи успехи", пише изданието по адрес на Чочев.

Междувременно халфът се уреди със свободен уикенд в Тренто. В петък отборът се прибра от лагер в Австрия и играчите бяха разпуснати. Българският национал и още четирима негови съотборници директно се качиха в Алпите, където от утре Палермо е на подготовка. Новаците в отбора още не са се устроили в Палермо и беше решено да пътуват за Тренто по-рано. Планинският курорт е един от най-баровските в Италия. Треньорът Джудзепе Якини говори за новите в отбора пред местните медии.

"Чочев? На този етап е нормално да чувства умора. Период, в който тя се натрупва, тежест в краката, но той е умен младеж и вече започва да говори по малко на италиански. Играчът е технически надарен, ще ни е от полза", коментира специалистът.

Разкритие: Новият бразилец пристигна за подпис с Левски (ВИДЕО)

Вижте кой е той

Официално: Трима африканци подписаха с Ботев (Пловдив)

След успешни проби договори получиха двама нигерийци и конгоанец

Етър с трети нов

Финландецът Дидис Лутумба-Пита подписа с „болярите“

Бивш национал подписа с Черноморец (Бургас)

Вижте подробности

Ботев (Пд) взе нигериец, прави нов опит за голмайстора на Хебър

Вижте подробности

Официално: ЦСКА преотстъпи защитник на Пирин

Вижте какво съобщиха от „Армията“

В Полша: Локо (Пд) продава вратаря си

Хоркаш ще заиграе във Видзев, тръбят в страната

В Турция: Гьозпете се разбра с ЦСКА 1948 за Елитон

Отборът на Мъри Стоилов уреди централния защитник, твърдят в страната

Официално: Беласица подписа с Гущеров

Договорът е до края на сезона с опция за удължаване, съобщи кореспондент на Novsport

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки