Литекс разгроми с 3:0 Локо (Сф) в дублиращата група

За успеха с по гол и асистенция се отчетоха Момчил Цветанов и Ангел Здравчев, едно попадение добави и бранителят Илия Миланов.

Литекс разгроми с 3:0 Локо (Сф) в дублиращата група

Литекс си върна за загубата от Локомотив София с класически успех над "железничарите" в дублиращата група. В Ловеч "оранжевите", водени от наставника Евгени Колев, не срещнаха никакви проблеми и спечелиха заслужено с 3:0 дебютната си среща от новото първенство.

Двубоят им от 1-ия кръг с ЦСКА преди седмица бе отложен заради ангажираността на 5 момчета в националния тим за Европейското първенство в Унгария. За успеха с по гол и асистенция се отчетоха Момчил Цветанов и Ангел Здравчев, едно попадение добави и бранителят Илия Миланов.

Гостите първи можеха да открият резултата, но останал сам срещу вратаря, нападателят на столичани Преслав Йорданов нацели страничната греда. В 13-та мин. зле избита топка от червено-черната отбрана попадна в Ангел Здравчев и той от въздуха с левия крак не сбърка за 1:0.

Последваха няколко изгодни ситуации, създадени след отлични пробиви от ляво на Александър Георгиев, но ловешките нападатели не успяха да поразят мрежата.В 31-та мин. капитанът на отбора в този мач Илия Миланов се извиси при корнер и засече с глава центрирането на Момчил Цветанов за 2:0.

След почивката Литекс продължи да доминира, но не успя да вкара още 2-3 удобни положения. В 61-та мин. активният по десния фланг Ангел Здравчев проби и нахлу в наказателното поле, а след асистенцията му Момчил Цветанов разстреля с топовен шут вратаря, оформяйки крайното 3:0.

Ботев и Берое пък завършиха 0:0 в друг мач на дублиращите отбори. Двубоят се игра на централния терен на базата в "Коматево" и бе изгледан от около 200 зрители. 

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки