Селекцията в Дунав е завършена на 99%

Дунавци представиха отбора с успех над Етър - 2:0

Селекцията в Дунав е завършена на 99%

Точно 24 футболисти на "Дунав" са включени в групата, на която ще разчита старши треньорът Веселин Великов за предстоящия сезон в Североизточната "В" група, съобщиха от клуба.

Те бяха представени официално преди началото на първата домакинска контрола на "драконите" срещу "Етър".

За вратарския пост ще се разчита на Цветомир Цанков, Радосвет Христов, Кристиан Дончев. Бранителите са Николай Парнаров, Мартин Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Александър Къснеделчев, Мартин Иванов, Любослав Булгурджиев и Мартин Цирков, който обаче все още се възстановява след стара травма. В полузащитата са Християн Кожухаров, Андреас Васев, Диян Димов (капитан на отбора), Ивайло Раденцов (втори капитан на отбора), Георги Чакъров, Николай Колев, Светослав Читаков, Валентин Валентинов, Динко Станчев, Веселин Василев. Нападателите са Йордан Димитров, Георги Маринов и Мирослав Будинов.

Срещу "Етър" дунавци играха по-добре през целия двубой и заслужено стигнаха до успеха с 2:0. Попаденията на Георги Чакъров (50 мин.) и Андреас Васев (61 мин.) бяха най-малкото, с което "болярите" можеха да си тръгнат от Русе, въпреки че до момента не познаваха вкуса на загубата в предсезонните си контроли. В техните редици личаха имената бившите дунавци Борислав Джарнавлиев, Борислав Бориславов и Николай Петров.

С пропуски пред гостуващата врата се отличиха Мирослав Будинов, Диян Димов, Християн Кожухаров и Йордан Димитров. Въпреки липсата на грубости срещата ще се запомни и с контузията на Ивайло Раденцов през втората част. Надеждите на треньорския щаб обаче са, че травмата не е сериозна.

Сред феновете на официалната трибуна на Градския стадион бяха представители на ръководствата на двата клуба, както и заместник-кметовете на Русе Иван Григоров и Свилен Иванов.

"Създадохме много положения и този път поне отбелязахме. Явно обаче трябва да работим повече, за да подобрим този показател", сподели старши треньорът Веселин Великов.

Следващият приятелски мач на "Дунав" срещу "Спартак" Плевен, предвиден за събота, 2 август, пропада, поради отказ на плевенчани. До началото на сезона в Североизточната "В" група "драконите" ще имат две проверки в Русе - срещу "Светкавица" Търговище на 6 август и срещу "Видима - Раковски" Севлиево на 9 август.

Великов коментира, че на практика селекцията е приключила на 99%.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки