Денизли приюти Цветан Генков

Ненужният на "Герена" и Георги Андонов от Берое преминаха в турския втородивизионен тим

Денизли приюти Цветан Генков

Локомотив София се размина с разтрогналия с Левски нападател Цветан Генков. Таранът ще продължи кариерата си в чужбина. Той ще стане част от турския втородивизионен Денизлиспор.

При комшиите ще играе и капитанът на Берое Георги Андонов. Това обявиха от турския клуб. Сториха го техническият директор Бизат Озкан и членът на спортния щаб Йозхан Четин.

"Двамата са одобрени от трансферния ни комитет, подписваме с тях със съгласието на спортно-техническия щаб. Договорите на двамата са за по един сезон. Те вече са подписани", коментираха от клуба. Снощи двамата трябваше да направят първа тренировка с новите си съотборници.

"Много сме доволни, защото Генков е много опитен таран, който е играл в отбори като Динамо Москва, Висла Краков и Левски. Георги Андонов пък ще свърши много работа, защото може да играе на върха на атаката, зад нападателя, както и по двете крила", посочи Четин.

Генков и Андонов са част от мащабната селекция, която прави наскоро избраното ново ръководство на клуба. Целта е комплектоването на силен отбор, който да атакува промоция за елита. През миналата кампания Денизли финишира в средата на таблицата.

Цветан Генков се съгласи да скъса договора си с Левски през лятото. Той имаше контракт за още два сезона, но сините не можеха повече да си позволят да плащат високата му заплата той бе най-скъпо платеният на "Герена". За една година със синия екип Генков не успя да убеди никого, че си струва парите. В 27 мача в А група той отбеляза 5 гола, а в три двубоя за купата 30-годишният нападател се разписа два пъти.

Георги Андонов пък имаше договорка с ръководството на Берое, ако получи предложение от чуЖдестранен клуб, да напусне без пари. 31-годишният капитан на тима не взе участие в първите два кръга в А група заради проблеми с контузия. През миналия сезон той изигра 35 двубоя, реализира 13 попадения.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки