Любо Пенев повече няма да съчетава работата си с тази с клубен отбор

"Целта пред България винаги е била класиране", каза президентът на БФС

Любо Пенев повече няма да съчетава работата си с тази с клубен отбор

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че националният селекционер Любослав Пенев има пълното доверие и подкрепа на родната футболна централа.

Михайлов разкри, че поставената цел пред Пенев и националите е класиране на Евро 2016 във Франция. За да могат Любо и момчетата да се съсредоточат само върху това, то евентуални нови оферти от клубни отбори за Ел Голеадор няма да бъдат разглеждани, подчерта босът на БФС.

Скоро след това обаче бившият нападател на ЦСКА, Валенсия и Атлетико (Мадрид) напусна “канарчетата”, след като на “Колежа” се разрази сериозна финансова криза и отборът трябваше драстично да намали разходите и амбициите си.

"Целта пред България винаги е била класиране. След като излезе групата, се вижда, че нашата е най-тежката. Тук обаче шансът е по-голям.

Колкото до условията, които има треньорът и неговите колеги в другите национални гарнитури като хотели, бази, екипировка - няма разлика от германския национален отбор, но има голяма разлика в кадрите като играчи. Така че трябва да знаем с какво разполагаме", коментира Борислав Михайлов на пресконференция днес.

"Любо Пенев винаги е имал картбланш от мен и членовете на Изпълкома. Неслучайно, въпреки че не се класирахме, получи нов 2-годишен договор. Неслучайно го пуснахме и в Ботев.

Сега се е концентрирал само върху националния отбор. Разбрали сме, че ако има нови предложения, вече сме приключили. Пробвахме веднъж и нещата не станаха", добави президентът на БФС. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки