Вальо Илиев: Няма да падам на нивото на Илиян Стоянов

След известно отсъствие централният защитник на Университатя Крайова Вальо Илиев отново получи повиквателна за националния отбор. Вчера бранителят даде интервю на тема защо Мъри и Наско не разчитаха на него и за бъдещето на трикольорите без Бербатов.

Вальо Илиев: Няма да падам на нивото на Илиян Стоянов
След известно отсъствие централният защитник на Университатя Крайова Вальо Илиев отново получи повиквателна за националния отбор. Вчера бранителят даде интервю на тема защо Мъри и Наско не разчитаха на него и за бъдещето на трикольорите без Бербатов.
 
 
Вальо, изненада ли me повиквателната на Матеус?
- Как да ти кажа, не знам и аз. Може би е 50 на 50. Надявах се, че може да ме повикат пак в националния отбор, но ако трябва да бъда честен - не съм очаквал.
 
Надеждите ти явно са дошли след оставките на Стоилов и Сираков?
- Ами нямаше как да очаквам да бъда повикан в националния отбор, докато те бяха начело, след като това не се случи нито веднъж.
 
Вярваш ли, че именно той е точният човек за България?
- Тепърва ще видим. Трябва да му се даде нужното време за работа. Той още не е започнал, а ние вече мислим правилния избор ли е бил, или не.
 
Преди няколко дни Илиян Стоянов те нападна открито, като заяви, че си е тръгнал от националния отбор, за да дава път на по-младите, а не да се викат 30-го-дишни като теб. Как би коментирал думите му?
- Въобще не ме интересува какво е говорил Илиян Стоянов. Има право да си говори каквото иска, негова си работа. В този момент най-малко мисля какво ще каже Илиян Стоянов. Не искам да падам на нивото му, като коментирам думите му.
 
Защо Сираков и Стоилов затвориха вратата към националния отбор за теб?
- Явно са преценили, че имат хора на този пост, които са по-добри от мен и ще им свършат по-добра работа. Въпрос на преценка.
 
Докато беше в Терек Сираков обяви, че на националния отбор не му трябват защитници, които вкарват, тъй като не им е това работата, а ти там често бележеше. Как си обясняваш думите му?
- След като Сираков и Стоилов многократно обявяваха в медиите, че няма да разчитат на мен, аз какво можех да направя. Нормално е да кажа, че докато те са в националния отбор аз няма да съм част от него. В случая аз не мога да направя нищо, освен да чакам. Те избираха кого да викат и кой да играе.
 
Почувства ли се обиден по някое време?
- Тук няма място за обиди. Националният отбор може с Вальо Илиев, но може и без Вальо Илиев.
 
Изгубихме ли шансове за класиране на Евро 2012 след двете загуби на старта?
- Докато има теоретични шансове, ще се борим. Трудно е много, няма какво да се лъжем. Но пък защо да не използваме и минималния шанс, който имаме. Не мисля, че Швейцария, Уелс и Черна гора ни превъзхождат, че те да се класират за баражите. Ще дадем всичко от себе си и, дай Боже, да се оправят нещата. Не е тайна за никого, че те не са добре, но това е действителността.
 
Имаш ли обяснение за себе си и знаеш ли защо Бербатов се отказа от националния отбор?
- Явно нещо не е било наред, за да се стигне дотук. Така е трудно да коментирам, защото това са неща, които се разбират в съблекалнята, а аз не съм бил там. Със сигурност нещо е станало, нещо го е обидило, за да вземе това решение, защото то не се взема ей така без причина.
 
Предполагам, следиш детайлно българския футбол. Как го виждаш, след като вече си играл в други бивши соцстрани като Украйна, Русия и сега в Румъния?
- Чак толкова много назад не сме, както се пише и говори, но за съжаление сме по-назад дори и от Румъния. Самите факти го показват. Шампионът им директно се класира в групите на Шампионската лига, също имат отбори в групите на Лига Европа. Качеството на футбола, условията, организацията са по-добри от тези при нас. Стадионите тук са пълни за всеки мач. Създава се отлична атмосфера за игра. Например на домакинските ни мачове идват по 20 000-25 000 души, което е рядкост дори за националния ни отбор, а да не говорим за ЦСКА и Левски. За съжаление това е истината и тя боли. Разликата в бюджетите също е голяма. На Клуж например е близо 15 млн. евро
 
Предполагам, си запознат със ситуацията в ЦСКА. Защо според теб се сринаха така нещата там в последните месеци?
- За съжаление в ЦСКА нещата не са добре, но се надявам възможно най-скоро да се оправят. Обяснения за случващото се имам, но искам да си ги оставя за мен. Няма какво да коментирам, защото само ще се създадат излишни интриги.
 
Затворена страница ли е за теб ЦСКА?
- Не, това са глупости. Няма как да стане. Някой ден с удоволствие бих се върнал в ЦСКА, а защо не и да приключа с футбола там.
 
Какво представлява Университатя Крайова и какви са амбициите ви през този сезон?

- Млад отбор сме. Има само 3-4 по-опитни играчи. Сега с идването на Пицурка дисциплината се затегна повече, изискванията му са по-големи. Условията ги поставя той, а не шефовете. Пицурка иска възможно най-бързо да се изкачим в горната част на класирането и, дай Боже, да играем в Европа.  

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки