Мариян Христов пред Novsport.com: Трябва да бъдем реалисти за националния отбор, не можем да играем на всяко световно и всяко европейско

"Имаме още шансове за Евро 2012, но трябва да спечелим всичките си мачове", смята бившият национал

Мариян Христов пред Novsport.com: Трябва да бъдем реалисти за националния отбор, не можем да играем на всяко световно и всяко европейско

Играещият треньор на аматьорския Балкан (Ботевград) Мариян Христов смята, че националният отбор трябва да има точно определени цели.

Той е на мнение също, че практиката да се сменят постоянно селекционерите не е правилна.

"Националният ни отбор по футбол трябва да има точно определени цели, които да бъдат поставени преди квалификационния цикъл. Трябва обаче тези цели да бъдат реалистични. Не трябва да се залъгваме, че имаме потенциал да се класираме на всяко европейско и всяко световно първенство, защото има много по-силни отбори от нас", заяви Христов.

"Според мен обаче България реално погледнато трябва да бъде поне от четири европейски първенства на едно или от четири световни на едно. Това е реалността за мен. В отбора има добри играчи, но още не сме стигнали големите европейски сили. Сега Лотар Матеус дойде и всички побързаха да отпишат шансовете ни за Евро 2012. Защо да нямаме шансове? Имаме! Ако вземем пълен актив от точки от следващите ни няколко мача, тогава отиваме на еврофиналите"

"Аз не мисля, че националният ни отбор е толкова лош. Какво мога да кажа за сегашните футболисти? Яд ме е много за Ивелин Попов, който според мен трябваше да се пробва в по-голям отбор от Литекс, защото момчето има добър потенциал. Вместо това, той отиде в Газиентеп, което според мен е голяма крачка назад в развитието му"

"В България има талантливи футболисти, както и в другите страни. Просто вие медиите правите някой звезда прекалено рано и след това като отиде да играе някъде го разкриват"

Бившият национал смята, че Илиян Мицански е много добър нападател и се надява да успее да се наложи в Кайзерслаутерн. Именно Христов е една от легендите на "лаутерите", тъй като игра с успех в клуба няколко години.

"Илиян Мицански е един много талантлив нападател и аз мисля, че би трябвало да се наложи в Кайзерслаутерн и да изкара 5-6 силни сезона там. Да, наистина той бележеше много в контролите, но е много по-различно официални мачове и контроли. В момента отборът върви и другите нападатели вкарват. В такива ситуации състава не се пипа. Може би треньорът иска да го наложи постепенно. Аз мога само да му пожелая успех"

"В момента иначе уча за треньор, може да се каже, че се водя такъв на Балкан. Но нали знаете, че в Б и В група всичко вече е аматьорско и треньор е силно казано. Момчетата не идват редовно на тренировки, само за мачове. В "А" група само ситуацията е по-професионална"

"Моите амбиции са свързани с това да работя в България, ще видим какво ще стане. Има още време, за да се види, дали ще поема голям отбор. В момента искам да съм по-близо до семействоти си"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки