Уейн Руни: Титлата е ясна: ние или Челси

Искам да играя повече с Бербатов, настоява нападателят на Манчестър Юнайтед

Уейн Руни: Титлата е ясна: ние или Челси

Вчера Уейн Руни пропусна 5-ия си мач на Манчестър Юн през сезона. 4 от тях са след избухването на скандала с проститутката. Официалната причина е контузия в глезена, но Руни е сигурен, че е готов. "Искам да играя във всеки мач. Само така ще си върна старата форма, казва нападателят, чието място в атаката през новия сезон зае Димитър Бербатов. Хубаво е, че Берба почна да бележи редовно. Този сезон почти не играем заедно. Ако се случва по-често, ще бъде много по-добре." 
Сър Алекс също отчете голямото желание на Руни да играе: "Проблемът на това момче е, че ме лъже, когато има контузия. Винаги иска да играе. Сегашната му травма отшумява и до седмица ще е на линия."

- Започнахте новия сезон на приливи и отливи. Как се представя Манчестър Юн според вас?
- Да, загубихме точки в гостуванията, но изоставаме само на 3 т. от първото място (преди снощните мачове). В добра позиция сме. Дано направим серия от няколко победи и се върнем на върха. Като цяло играем добре, но можем много повече. Аз също имам по-големи възможности и се надявам да заиграя по-постоянно. Ако стане, съм сигурен, че ще си върна формата.
- Мислите ли, че титлата отново ще се реши между вас и Челси? 
- Очевидно битката ще е между двата отбора. Това е нормално, защото те са на върха в последните години. Арсенал и Ман Сити може би ще се доближат, но само толкова. Титлата във Висшата лига е трофеят, който най-много искам да спечелим. Миналия сезон 
Челси ни изпревари с малко 
с 1 т. Затова сме още по-гладни да станем шампиони сега. Поне за мен това е най-голямата цел. Искаме да се представим по-добре и в Шампионска лига след разочарованието срещу Байерн на осминафинала през пролетта.
- Доволен ли сте, че партньорът ви в атаката Димитър Бербатов влезе във форма?
- Да, той играе добре, вкара няколко гола от началото на сезона. Никога не сме се съмнявали в качествата на Берба. За наша радост той стана по-постоянен и бележи по-редовно. 
- Кои са силните му страни?
- Умее да задържа топката. А вече прекарва повече време в наказателно поле и това му помага да вкарва много голове. Ако продължава, ще направи голям сезон.
- Подобрява ли се партньорството ви?
- Когато сме заедно, се справяме добре. Напоследък обаче не сме често по едно и също време на терена. Играя или аз, или той. Но съм сигурен, че ако играем повече заедно, това ще се отрази положително на отбора.
- Сравняват го с Ерик Кантона. Съгласен ли сте?
- (Cмее се) Не, определено не. Те са различни, но Бербатов си е чудесен играч. 
- По-малко ли е напрежението за вас, когато повече играчи вкарват голове? 
- Да, разбира се. Колкото повече момчета бележат, толкова по-добре за отбора.
- Притеснявате ли се, че ще загубите титулярното място?
- Всеки нападател иска да играе добре и да не дава поводи на мениджъра да го оставя резерва. В Манчестър Юн са най-добрите играчи. Затова трябва непрекъснато да се държиш в оптимална форма. Когато не си, 
мениджърът те оставя извън състава 
защото има кой да те замести. Всеки може да седне на пейката. Аз, разбира се, никога не искам да бъда резерва. Но дали ще играя, е решение на мениджъра. Най-добрият лек за мен е просто да играя. Да продължавам да се старая да правя простичките неща. Така постепенно ще си върна формата.
- Как оценявате играта си от началото на сезона?
- Не стартирах добре, но аз съм просто човек. Вкарвам рядко и се надявам да го правя по-често. Не направих пълна подготовка, имам само 4-5 мача. Надявам се да натрупам повече минути и тогава всичко ще си дойде на мястото.
- Каква беше тайната на успехите миналия сезон?
- Играех напред всеки мач - сам или с Димитър Бербатов. Бях 100-процентов нападател. Сега не е точно така и това е голямата разлика. 
- Колко гола искате да вкарате?
- Колкото се може повече. Но най-важното е да се преборим с Челси за първото място. Ако отборът печели, всичко е наред. Не е толкова важно дали аз съм вкарал. Прибирам се вкъщи, гледам отново мача, вадя си изводи. После опитвам да оправя грешките си на тренировките.
- Какво изисква Фъргюсън от вас, нападателите?
- Да вкарваме голове, това ни е работата.
- Какво мислите за конкуренцията в атаката на Манчестър Юн?
- Щастлив съм, когато Бербатов вкарва и съм сигурен, че и той е щастлив, когато аз бележа голове.
- Да поговорим и за националния отбор. Щеше ли Англия да продължи, ако не бяха отменили гола на Франк Лампард?
- Ясно е, че беше гол - всички го видяха. Аз бях на 30 метра от голлинията и видях ясно какво се случва. Разочаровани сме, но тези неща се случват във футбола. Ние си знаем, че 
не бяхме достатъчно добри 
и трябва да се поправим в предстоящите мачове за Евро 2012. Сигурен съм, че имаме добри играчи и можехме да се представим по-добре в ЮАР. Не смятам, че големите очаквания към нас са били нереалистични. Всички искаха да стигнем далеч, включително и ние, играчите. Отпадането беше ужасно.
- Стивън Джерард заяви, че може да се откаже от националния. А вие?
- Не, разбира се. Още съм млад, на 24 години съм и имам поне още две световни пред себе си. Горд съм да играя за Англия. Това е върхът в кариерата на всеки футболист. Имам време да се поправя.
 

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки