Сензациите в пресата: Батков показва дълговете на 30 август

Гонзо вдигна мерника на още един треньор, забива Божинов на пейката до второ нареждане; Менди пусна жалба срещу ЦСКА в УЕФА, Гъргоров не е взел и стотинка и още...

Сензациите в пресата: Батков показва дълговете на 30 август

Сензациите в пресата днес, неделя, 17 август 2014 година:

„Тема спорт”: Батков показва дълговете на 30 август
Собственикът на Левски Тодор Батковнай-накрая се е съгласил да оповести публично дълговете на клуба. Той ще стори това на 30 август, събота. Адвокатът е обещал пред тръста "Синя България" да осветли всички задължения на сините. Тогава ще стане реално ясно в какво състояние се намира клубът от "Герена". Ще се разкрие и какви вземания има адвокатът от Левски - с какви суми той и негови фирми са кредитирали отбора. Не е тайна, че клубът има задължения и към НАП, но те са разерочени. Дължат се пари и на фирмата, строила сектор А на стадион "Георги Аспарухов". Любопитното е, че Батков следва модела от Томов, наложен в ЦСКА. Шефовете на червените дадоха отчет за свършеното от тях през годината, в която са начело на клуба. Освен това Батков ще представи и проектобюджет на Левски за следващата година - откъде се очакват приходи, какви ще бъдат прогнозните разходи. Това също ще е ново начинание за клуба. Както е известно, през лятото сините бяха принудени да свият наполовина бюджета си за заплати и от около 450 хиляди лева на месец до малко над 200 хиляди лева. На 30 август пък тръстът "Синя България" ще реши дали да придобие 15% от акциите на клуба. Ако това се случи, дяловете ще бъдат взети, без върху тях да има дългове - те ще останат за сметка на Тодор Батков. Общото събрание на Левски пък ще се проведе в средата на месец октомври. Адвокатът имаше желание то да е в средата на следващия месец, но все още не са оформени всички документи. Батков държи то да е преди края на годината. Причината е, че дотогава той трябва да преобразува вземанията си от клуба (кредити от него и негови фирми) в капитал на Левски. Ако това се случи, дори е възможно УЕФА да отмени санкцията, наложена на сините за неспазване на финансовия феърплей. Тя е в размер на 200 хиляди евро. В момента Левски е поставен под мониторинг от евроцентралата и клубът е длъжен да изпълнява определени предписания. На Общото събрание ще стане ясно и кой какви проценти от клуба ще притежава след капитализирането на дълговете към собственика, както и има ли други крупни акционери освен Тодор Батков.

„Tруд”: Неделев търси бъдеще в Италия
Тодор Неделев ще търси спешно трансфер до края на прозореца на 31 август. Националът остана извън групата на "Майнц", който загуби след изпълнение на дузпи от "Кемниц" за купата на Германия - 9:10 (5:5 след 120 минути игра). Неделев игра само в два мача като резерва през миналия сезон - общо 17 минути. Но при новия датски треньор Каспер Хюлманд ситуацията около българската звезда изглежда кошмарна. Мениджъри са ангажирани да намерят отбор на Неделев в Италия, като една от опциите е "Наполи". Когато беше много актуален миналата година, юношата на "Ботев" бе в списъка на "Ювентус" и "Рома". Без Неделев "Майнц" получи втори удар. Отборът отпадна от Лига Европа от гръцкия "Астерас Триполис".

"Тема Спорт": Менди пусна жалба срещу ЦСКА в УЕФА

Централният защитник на Литекс Джаксън Менди е подал жалба до УЕФА срещу ЦСКА, разбра "Тема Спорт". Причината за това е, че на французина му се дължи заплатата за месец май, както и половината възнаграждение за юни. Първоначално месечното му възнаграждение бе 11 735 лв., но в началото на годината бранителят преподписа и взимаше по 15 бона. Менди е решил да предприеме стъпки и на практика прави контраудар заради делото, което бе заведено от армейците срещу него във ФИФА. Не е изключено ЦСКА да понесе и санкции, тъй като е трябвало да покрие дълговете си към Джаксън до 30 юни. Изпълнителният директор на армейците Александър Тодоров намекна преди дни, че Менди е искал да се върне в ЦСКА от Литекс. Само ден по-късно обаче 27-годишният французин излезе с официално обръщение на сайта на ловчанлии, в което опроверга твърденията на Тодоров. Менди не се е спрял дотам, а е подал жалбата си и в УЕФА.

"Тема Спорт": Гъргоров не е взел и стотинка

Емил Гъргоров все още не е получил и стотинка от ЦСКА след напускането си през лятото, разбра "Тема Спорт". На Бадема се дължат няколко транша според договора му с клуба. Плащанията са разделени на вноски, като падежите за две от тях вече са минали. По банковата сметка на Гъргоров обаче не е преведено нищо до миналия петък. Засега офанзивният халф запазва търпение, но не е изключено скоро да предприеме действия заради забавянето. По време на своята пресконференция в четвъртък ръководството на клуба не каза и дума за плащанията към Бадема. В момента той се подвизава във втородивизионния китайски Шъдзяджуан под ръководството на Ясен Петров. Негов съотборник и голмайстор на тима пък е Георги Илиев. Отборът е кандидат за промоция в елита в до този момент сезонът се развива по отличен начин. Шъдзяджуан заема втората позиция, с равен актив с лидера Чонгкинг, което му осигурява място на най-високото ниво. До края на шампионата остават още 12 кръга, а днес тимът приема Тянжин. С основен принос за доброто представяне на Шъдзяджуан са именно Гъргоров и Илиев.

„Меридиан мач”: Гонзо вдигна мерника на още един треньор

Георги Иванов мо-же да продължи с рокадите в Левеки. Поредният, който е попаднал под лош ъгъл в полезрението на Гонзо, е кондиционният специалист Ясен Екимов. Откакто пое „сините“ от Пепе Мурсия, Георги Иванов е изразил недоволството си от физическото състояние на тима. Той е останал разочарован, след като през второто полувреме тимът му отпадна много и нямаше сили да натисне Берое, за да обърне резултата. Гонзо е накарал Ясен Екимов да проведе сериозна загрявка, с която да подготви малко повече футболистите във физическо отношение. Силният човек на „Герена“ обаче е останал шокиран от видяното. Екимов е заложил на топки за баланс, които бяха вкарани на „Герена“ по времето на Николай Костов, а не на тичане. Това е вбесило Гонзо, който се е разкрещял сериозно на Екимов. След това Гладиаторът е провел лично загрявката, а играчите се изпотили доста в нея. Периодично се говори за подмяна на Ясен Екимов, който според някои е най-добрият кондиционен треньор в България. Други обаче тотално го отричат. През последните години бившият атлет е излизал веднъж от щаба на първия отбор. Това се случи по времето на Славиша Иоканович. Сръбският специалист доведе със себе си цял щаб от свои сънародници, а за физическото състояние на отбора се грижеше Сале Янкович. След напускането на Йоканович постът трябваше да бъде зает от Душан Стевич, който е дясна ръка на Ивайло Петев. След като идването и специалиста от Баховица бе осуетено, Ясен Екимов се завърна в щаба при Тони Здравков.

„Меридиан мач”: Забиват Божинов на пейката до второ нареждане

Звездата на Левски Валери Божинов ще остане на пейката в днешния мач с Ботев (Пд), научи „Меридиан Мач“. В случая обаче не става въпрос за временно решение на треньора Георги Иванов, което касае само днешния сблъсък. На „Герена“ са силно разочаровани от играта и формата на нападателя в последните месеци. Затова са взели решение да го забият на пейката до второ нареждане. Божинов има строг ултиматум да подобри състоянието си и докато това не стане, няма да помирише терен, поне не и като титуляр. Вместо него в атака ще действат Валери Домовчийски и Антонио Аниете. Божинов пък продължава да изглежда твърде тромав и бавен и затова на този етап няма да се разчита на него.

„Тема спорт”: Пифа пак стана скаут
Ивайло Петров-Пифа отново става скаут на Левски. Той влезе в щаба на Георги Иванов за гостуването на Берое, което бе загубено с 1:2. През седмица та обаче сините назначиха Петър Колев и най-довереният човек на Гонзо в клуба отново се върна на старата си длъжност. Пифа ще има задачата да разузнава съперниците на Левски в първенството. Задачите пред Петър Колев са да внедри част от изискванията на Димитър Димитров в тренировъчния процес. Както е известно, Херо ще поеме сините от зимата. Дотогава треньор на Левеки ще продължи да бъде спортният директор Георги Иванов.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки