Вуцов за Лудогорец: Лакейничеството в този момент е ненужно

„Само едни малоумници могат да кажат, че е имало догоровка с Левски! Ботев не е ранено животно, с което могат да се подиграват”

Вуцов за Лудогорец: Лакейничеството в този момент е ненужно

Вили Вуцов коментира в типичния си ексцентричен стил твърденията, че е имало уговорка между Ботев (Пловдив) и Левски за загуба на „жълто-черните” на „Герена”. Както е известно, пловдивчани отстъпиха с 1:2 визитата си в София от петия кръг на „А” група, като поражението дойде 10 секунди преди последния съдийски сигнал и бе дело на бившият им футболист Луис Педро.

„Липса на шанс. На това отдавам загубата от Левски. Сигурно играта ни не бе най-добрата, видяхме страхотна умора и много грешки, тежки им бяха краката на нашите футболисти. Три мача за осем дни им дойдоха повече на момчетата. Имаме проблем с физическата подготовка, но просто 10 секунди преди края допуснахме гол след съвкупност от елементарни грешки. Хора, това е един нов отбор. Общо 16 души са напуснали, откакто сме започнали подготовката. Може би още един-двама ще напуснат, аз се надявам да е само един. Привлякохме футболисти с по-малки финансови изисквания и с по-малко мачове през миналото първенство. Липсва ни синхрон и време за сработване. Досега надскачаме себе си. Знаех, че ще дойде време да загубим мач, но лошото е, че го направихме в самия край. Няма кой да ни върне този двубой, но съдбата ни върна за гола в края срещу Берое в Стара Загора”, каза Вуцов в ефира на ТВ7, а после бе помолен да коментира информациите, че мачът на „Герена” е бил уреден, тъй като букмейкърите са го извадили от тиражите си след първото полувреме, когато Ботев имаше аванс от 1:0.

„Само едни малоумници, които не са играли физическо, могат да кажат такова нещо. Как се прави договорка за 10 секунди преди края? Тази топка, ако на тренировка го накарам това момче 20 пъти да направи такова центриране и Педро да вкара, той ще отбележи 2-3 гола. Ами, ако Педро изпусне, какво става? Как ще се уреди това нещо? Кажете ми как се урежда? Ако Прохазка не го не намерил с толкова перфектно центриране, какво ставаше? Толкова ми е криво и неприятно от тази загуба, а сега вместо да мисля затова какво сме сбъркали, аз трябва да отговарям на кретенски въпроси и на идиотски разсъждения. Нека този мач да се прати до УЕФА и ако някой каже, че има нещо сънително, аз лично си късам треньорската диплома. Ако тези хора, дето го пишат това нещо, го мислеха, нямаше да ме е яд, но те не го мислят, а лакейничат. Който разбира от футбол, ще разбере, че това са безумници. Тези безумеци си имат опашка и тя се казва сряда (мачът за Суперкупата срещу Лудогорец). Просто на много хора им дотежа, че се опитах да кажа истината. След това те само чакаха възможност да нанесат ответен удар. Ако това се бе случило преди три меесеца, дали щяха да са толкова силни? Вижте кой ги пуска тези неща. Хора около Лудогорец, които се опитват да лекиничат, са готови на всичко, само за да може после да се появят на бял кон и да целуват обувките на други хора, като им казват, че ги пазят. Този отбор няма нужда от такива хора.  Аз, ако съм от тези, които ми лижат обувките, ще ги ритна през устата. Лакейничеството в този момент е абсолютно ненужно. Империята отвръща на удара. Тя не е империя, а е една гилдия, която се е хванала да лакейничи. Аз имам информация, че утре ще има нова атака срещу клуба. Ако зависи от мен, ще посъветвам хората от Борда на директорите, да си търсим правата. Утре има Общо събрание, на което ще присъствам, като лично ще поискам най-малкото да се погледне откъде идват нещата. Ботев не е ранено животно, с което могат да се подиграват. Ние имаме история и феноменална публика, но явно много хора се плашат от нас, че можем да влезем в първата шестица. Нас всички ни брояха за отбор, който ще се бори за оцеляване, а сега, след първите добри резултати, виждате какво се получава.”

Накрая Вуцов коментира и трансферите между Ботев (Пловдив) и Левски, както и предстоящите такива в пловдивския клуб:

„Възнагрежденията в Левски са три пъти по-големи от тези в Ботев. Как да спра футболисти, които искат да отидат и да играят там? Ние не сме взимали играч от Левски. Ние искахме да вземем Антон Огнянов, той също искаше да дойде при нас, но Левски нито ни го преотстъпиха, нито ни го продадоха.”

„За Вандер има оферта от друг клуб, утре ще стане ясно дали ще остане. Стаховяк и Иршак имам последни разговори утре, но се надявам и двамата да останат. Личното ми мнение е, че има големи шансове.  Доре не съм го виждал още дори, в момента няма оферта за него и не знам каква ще е съдбата му. Той трябва да се прибере и да се види дали остава или не. При всички положения ще има санкции за самоотлъчката му, но ако той ще заминава някъде, трябва да го направи оттук.”

„За Момчил Цветанов не мога да кажа нищо. Водим преговори с 4-5 футболисти от България и от чужбина, за момента можем само свободни агенти да взимаме, затова Цветанов е подходящ. Даниел Златков също е подходящ, но не е здрав. Аз съм работил с него в Славия, но доколото знам, той е претърпял операция и не е готов за игра в момента.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки