Само пари от ските във футбола в Банско

"Сега предс­тои да се направи из­вънредно Общо съб­рание, да се сменят членовете на борда на директорите, да се смени изпълнителният директор Красимир Горанов, както и да се оптимизират разходи­те", каза Георги Икономов

Само пари от ските във футбола в Банско

Футболният от­бор на Банско минава изцяло под шапката на общината, която се радва на сериозни приходи от туризма заради ски пистите в района. Кметът на един от най-бързоразвиващите се зимни ку­рорти в Европа Георги Икономов призна за решението общината еднолично да финансира клуба. Досега разходите за отбора се поделяха между общината и фирма „Юлен". Градоначални­кът обяви, че е тряб­вало да се избира пред два варианта -или отборът да се издържа изцяло от „Юлен", или да стане на 100% общински, като според него е из­бран по-добрият.

„Затова сега предс­тои да се направи из­вънредно Общо съб­рание, да се сменят членовете на борда на директорите, да се смени изпълнителният директор Красимир Горанов, както и да се оптимизират разходи­те. Това са промените, които предстоят във футболния клуб на Банско. Дотогава об­щина Банско и „Юлен" ще продължат да си поделят разходите по издръжката на клуба", заяви Икономов.

Тепърва ще трябва да се мисли и за нови спонсори, защото да­ваните допреди годи-с на от „Юлен" АД 350 000 лева, намалели през тази на 300 000 лева, колкото дава и общината, може да се окажат сериозно пре­дизвикателство за дру­ги компании.Това се видя в Петрич, Сандански, Перник и Пирин (ГД), чиито тимове труд­но намират финансира­не и едва кретат, защо­то претендиращи запа­лянковци настроиха местната власт негативно и практически изгониха инвеститори­те.

До момента през уп­равлението на изпълни­телния директор Краси­мир Горанов в продължение на 5 години отбо­рът е сред най-стабил­ните финансово тимове. Освен това всяка годи­на, независимо от голя­мото текучество на иг­рачи, се създаваше отбор, който да бъде фак­тор в „Б" група. Така е и през тази година, като „козлите" нямат загубен мач, а в последния кръг побе­диха анонсиралия амбиция за спечел­ване на виза за ели­та Монтана на своя стадион с 2:0 и огла­виха класирането за­едно с Ботев (Bp), Добруджа и Бургас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки