Коща към Гьоре: Шест победи или вън

Скандалът между спортно-техническия директор на ЦСКА Емил Костадинов и старши треньора на тима Гьоре Йовановски набира страшна скорост

Коща към Гьоре: Шест победи или вън

Скандалът между спортно-техническия директор на ЦСКА Емил Костадинов и старши треньора на тима Гьоре Йовановски, за който "Меридиан Мач" информира, набира страшна скорост. Вчера стана ясно, че двамата не си говорят и Коща е готов да забие нож в гърба на македонеца, само и само да го изгони от ЦСКА.

Легендата нападна жестоко Йовановски и му постави ултиматум - да спечели всички шест мача до края на есенния полусезон и да вземе точки от Рапид (Виена), за да бъде оставен на работа. В противен случай Костадинов заплаши македонеца с уволнение. Освен това той го обвини за слабата форма на отбора като каза, че в тима има достатъчно класни футболисти, но с тях не се работи правилно.

„Йовановски може да е казал, че няма противоречия с мен, аз обаче имам въпроси към него. Чакам отговори с играта на отбора до края на сезона. И най-вече резултати. Защото това е единственото, с което един отбор може да се защити.

Ако до последния кръг не вземем шест победи от първенството, а в Лига Европа не вземем точки срещу Рапид (Виена), Йовановски трябва да се замисли дали ще остане в ЦСКА.

Ако изпълни тази програма, значи ще си е свършил работата и няма какво да му кажа", отсече Емил Костадинов. „Видно е, че е от мач на мач играем по-зле. В ЦСКА нямало качествени играчи? Глупости! Смятам, че дори от времето на Ти аго Силва и Мурад Хидиуед имаме подобри футболисти, но няма кой да работи с тях на тренировките. Не е само Маркиньос, който показва добри игри. И той също на моменти изпада в дупка, защото в отбора не се работи правилно. Не трябва само да се говори, нужна е правилна работа.

В днешния футбол са важни резултатите. Ако те не са налице, се разделяме с тези, които не ги постигат", категоричен бе Коща. „ЦСКА винаги е бил марка в Европа и е нужно да си върнем европейските позиции. Там е мястото, където оценят даден отбор. Ако играем силно в Европа, няма начин да не бъдем добри и в нашето първенство", коментира още Костадинов.

„Не съм казвал, че настоящата година е нулева за нас. Думите бяха извадени от моя контекст. Заявих, че ако продължаваме с незадоволителните резултати, това може да се случи. Аз съм последният човек, който ще загуби вяра и който ще развее бялото знаме. ЦСКА е родният ми тим, отборът на сърцето ми и в ролята си на спортно-технически директор ще направя всичко, което е по силите ми, за да се превърнем отново във футболен фактор.

Феновете са в пълното си право да бъдат недоволни от мястото, което заемаме във временното класиране, защото то не подхожда на ЦСКА. Ще бъде чудесно, ако те отново напълнят сектор „Г", тъй като са нашият 12-и играч", завърши Костадинов.
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Защитник на Лудогрец е №1 в Европа

Фон Витри има най-много асистенции през сезона до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки