Астра Гюргево удари 10 от Лион във Франция и сътвори голямата сензация в Лига Европа (ВИДЕО)

Вратарят на Хъл сбърка фатално в Белгия, Реал Сосиедад взе минимален аванс над Жоазиньо и компания, Исмаил Иса не помогна на Шериф срещу Риека

Астра Гюргево удари 10 от Лион във Франция и сътвори голямата сензация в Лига Европа (ВИДЕО)
Румънският Астра Гюргево излезе преобразен след почивката, за да осъществи пълен обрат срещу 10 от Лион и да победи с 2:1 като гост. Френският тим доминираше през първото полувреме и поведе с гол на ветерана Стед Малбранк в 25-ата минута. Но с голове на Кехинде Фатай в 72-ата и на Константин Бъдеску в 81-ата от дузпа, отсъдена за нарушение на Грение срещу Фатай, нашите комшии постигнаха изключителна победа преди реванша точно над Дунав другия четвъртък. За това помогна и червеният картон на Линдзи Росе в 78-ата минута при резултат 1:1.  
 
В друга среща фрапираща грешка на опитния вратар на Хъл Сити Алан Макгрегър в Белгия донесе победата 1:0 на местния Локерен срещу английския тим. 32-годишният подари топката на Ханс Ванакен преди халфът на Локерен да заобиколи стража и да търкулне топката в мрежата. Преди това Макгрегър спаси силен удар на Нил де Паув. Нападателят на „тигрите” Яник Сагбо пропусна страхотен шанс отблизо, докато Дейвид Майлер беше спрян в края. Така воденият от Стив Брус тим на Хъл, който играе за първи път в евротурнирите, ще трябва да обръща нещата в реванша на „Кей Си Стейдиъм” на 28 август, ако иска да влезе в групите на Лига Европа.
 
Реал Сосиедад победи минимално ФК Краснодар на „Аноета”. С гол на Шаби Прието двайсетина минути преди края баските надделяха с 1:0 над тима, в който игра бившия футболист на Левски Жоазиньо. Бразилецът бе заменен в 81-ата минута от Владимир Бъйстров. В края домакините можеха да удвоят, като след удар топката срещна напречната греда. 
 

Същият аванс има и хърватският Риека след първия мач срещу молдовския Шериф, чиито цветове защитава българският нападател Исмаил Иса. Босненецът Марин Леовац донесе успеха на домакините пет минути преди края, докато Иса влезе на почивката и си изкара жълт картон.

Хърватският РНК Сплит и италианският Торино не успяха да си вкарат гол - 0:0. Борусия Мьонхенгладбах, представляващ Германия, демонстрира силна воля в Босна и Херцеговина, където победи местния Сараево с 3:2. 

Всички реванши са на 28 август. А резултатите от първите срещи вижте тук! 

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки