Адам Стаховяк напуска Ботев Пловдив

Ситуацията около чеха Томаш Иршак още е на кантар

Адам Стаховяк напуска Ботев Пловдив

Проточилата се повече от месец сага около оставането на полския вратар Адам Стаховяк и чешкия халф Томаш Иршак в Ботев (Пловдив) е пред разплитане.

От пловдивския клуб разкриха пред „7 дни спорт", че 27-годишният страж почти сигурно ще напусне „Колежа”. Очакванията са казусът около поляка да се изясни окончателно още днес.

„Канарчетата“ не възнамеряват да правят спънки на стража и ще му позволят да разтрогне договора си по взаимно съгласие. Стаховяк, който минава за един от любимците на бултрасите, не е склонен да приеме новите занижени финансови параметри, предложени му от клуба.

По непотвърдена официално информация досегашната месечна заплата на Адам се равнява на 7000 евро.

В клуба обаче наложиха таван на възнагражденията до 3000 евро. Стаховяк, който бе избран за играч №1 на Ботев (Пловдив) за миналия сезон, на практика не е пазил под рамката в срещите от първенството през настоящата кампания.

През целия този период той се колебаеше дали да остане на Колежа. Според запознати от Левски отново следят ситуацията около стража с интерес. На „Герена“ го искаха още преди месец, но тогава той ги отряза, тъй като предпочиташе да остане в Ботев.

Ситуацията около чеха Томаш Иршак обаче още е на кантар.

Опитният халф желае да остане в отбора, но не и при намалени лични финансови условия. Съвсем скоро и при него сагата ще приключи, като засега изгледите са и той да си тръгне от клуба.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки