Сензациите в пресата: ФИФА блокира трансферите на ЦСКА

Уест Хем се отказа от Божинов, ЦСКА иска 1 млн. евро от Менди и Литекс, Литекс продава Ваюши в Германия

Сензациите в пресата: ФИФА блокира трансферите на ЦСКА

Сензациите в пресата днес, петък, 22.08.2014 година:

„Меридиан Мач": ФИФА блокира трансферите на ЦСКА
Дълг от 500 000 евро може да остави без трансфери за година ЦСКА. Въпросната сума трябва да получат бившите играчи на „армейците" Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня, които бяха в клуба едва няколко месеца - през есента на 2012 г. За решението на ФИФА се похвали адвокатът Дуарте Коща, който защитава интересите на двамата футболисти. Реално в момента ЦСКА е като Барселона поне в едно нещо - няма право да прави трансфери два прозореца - зимния и летния на 2015 г. Лошото за „червените" е, че това важи и за свободни агенти, каквито предимно привлича Стойчо Младенов и хората около него. Ако ЦСКА започне бързо погасяване на дълга, то изключително тежкото наказание, което е приготвила ФИФА, може да отпадне. Не бъдат ли уредени въпросните 500 000 евро, то „армейците" имат още един шанс - Спортния арбитражен съд. Но като се има предвид, че върховният орган не помилва Барселона, то ЦСКА няма почти никакъв шанс на тази инстанция.

„7 дни спорт“: Уест Хем се отказа от Божинов
Валери Божинов няма да възобнови кариерата си в английската Висша лига с екипа на Уест Хем. Това стана ясно, след като мениджърът на „чуковете“ Сам Алардайс заяви, че клубът няма да привлича повече футболисти в атакуващ план. Големият Сам обяви на пресконференция преди предстоящия кръг в Премиърлийг, че повече нападатели няма да бъдат привличани до края на трансферния прозорец. Желанието на специалиста е клубът да вземе поне един бранител. Наскоро Уест Хем взе Диафра Сако от Мец, както и 12-милионната покупка Енер Валенсия.

"Тема Спорт": Литекс продава Ваюши в Германия
Литекс е на път да осъществи поредния си трансферен удар. След като през лятото ловчанлии продадоха Симеон Славчев в Спортинг Лисабон за 2,5 милиона евро, а след това Николай Бодуров в английския Фулъм за 1 000 050 хиляди евро, сега са на път да спазарят и Армандо Ваюши. В клуба е пристигнала оферта за правата на албанското крило, разбра "Тема Спорт". Тя идва от клуб от Бундеслигата. Освен финансовите параметри двете страни трябва и да уточнят откога да влезе в сила евентуалната сделка. В момента Литекс иска да задържи играча за есенния полусезон и да го пусне при немците през зимата. Но може да се стигне и до друга развръзка. Възможно е съдействие за осъществяване на трансфера да окаже и треньорът на „оранжевите“ Красимир Балъков. Не е тайна, че той има отлични контакти в Германия. От началото на първенството 22-годишният Ваюши взе участие и в петте мача на ловчанлии в елита, в тях той направи три асистенции. През сезон 2013/14 албанецът игра в 30 срещи в А група, реализира 10 попадения и даде 7 голови подавания.

„Тема Спорт”: ЦСКА претендира за 1 млн. евро от Менди и Литекс

ЦСКА претендира да получи 1 милион евро от Джаксън Менди и Литекс, разбра "Тема Спорт". Френският защитник избяга от лагера на армейците в Боровец, след като не издържа на постоянните неизпълнени обещания на ръководството. Само ден по-късно бранителят се озова в ловешкия клуб и подписа договор. ЦСКА обаче забеде дело срещу Менди във ФИФА, като 31-кратните шампиони настояват да получат 1 милион евро като компенсация заради неговото бягство. От ръководството на няколко пъти обявиха "постъпката" на ловчанлии за "напълно недопустима”. Посочената причина в иска до ФИФА е за пропуснати ползи от евентуален трансфер на бранителя в шотландския гранд Селтик. Твърдяло се е, че цената на Джаксън е именно 1 млион евро. Кореспонденцията за евентуален трансфер на Менди е била осъществена в края на май, а Джаксън избяга в средата на юни. Не е известно обаче дали от страна на Селтик има писмено доказателство, че в действителност е поискал да закупи правата на защитника. Французинът от своя страна подаде жалба до срещу ЦСКА. Той претендира за обезщетение за прекратяването на договора му, както и за дължимите заплати към момента на напускането му.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки