Лукас Трекаричи: ЦСКА е в лоша серия, не е в криза

Израснах в Ривър, но съм голям фен на Бока Хуниорс, признава младият футболист

Лукас Трекаричи: ЦСКА е в лоша серия, не е в криза
Лукас Трекаричи дойде в ЦСКА преди повече от месец. Той пристигна у нас с прякора Новия Меси, което моментално вдигна очакванията към него. Факт е, че Трекаричи все още е далеч от звездата на Барселона, но е факт и че той притежава отлични качества, които ако успее да развие у нас, със сигурност ще стане една от звездите на „А" група. Вчера бившият играч на Ривър Плейт и Севиля се съгласи да даде интервю пред „Меридиан Мач". Ето какво каза аржентинецът.
 
 
- Лукас, какво знаеш за ЦСКА?
- Това е отбор със славна история, има 31 титли на България и в него са играли много от най-великите играчи на страната ви.
 
- Сега обаче отборът е в криза?
- Бих го нарекъл просто лоша серия. В края на сезона ще видим на кое място сме и тогава ще говорим дали е бил слаб сезонът или не.
 
- Какво е нивото на българския футбол според теб? Не е ли твърде ниско?
- Не, не е. Първенството е много оспорвано, играе се добър футбол. Бих го сравнил като ниво с аржентинското.
 
- Какво ще кажеш за играчите на ЦСКА, с кои футболисти си в най-добри отношения?
- С всички се разбирам много добре. Въобще отношението на ръководството на клуба към мен е страхотно. Няма от какво да се оплача. Най-често комуникирам може би с Маркиньос и Мишел Платини заради близостта на испанския с португалския език.
 
- Какъв човек е Гьоре Йовановски. Как би го описал -като треньор с твърда ръка или като специалист, по-скоро настроен философски?
- Мога със сигурност да кажа, че много разбира от футбол. И от тактика, и от психология... Според мен е много добър специалист, трябва да се даде време на Йовановски, за да
работи със състава.
 
- Българските любители на футбола не знаят почти нищо за теб. Разкажи ни за семейството си, за това как е преминала кариерата ти до момента?
- Семейството ми е в момента тук при мен, в София, но след няколко дни се връщат в Мадрид, където всъщност живеят родителите ми. Баща ми се казва Фабиан, а майка ми - Адриана. Те се преместиха в Испания, когато аз преминах в тима на Леганес. Тогава бях много малък - нямах и 14 години, и животът в друга страна, на друг континент, бе тежък и имах нужда от подкрепа. Сега те живеят и работят в столицата на Испания. Имам и сестра - Лусиана, тя е на 13 години. Иначе аз започнах в детско-юношеската школа на Ривър Плейт, където изкарах 8 години. След това обаче решихме, че по-добре за развитието ми ще бъде да се преместя в Европа и преминах в тима на Леганес през януари 2005 година. После ме купи Севиля, но играх само за „Б" отбора на този тим. Това стана през 2007-а. Бях на 16 и трудно можеше да се наложа в клуба като Севиля, който в онези години беше много силен, с много големи имена в състава си... Миналата година ме преотстъпиха за 6 месеца в тима на Уракан, където игpax 4 месеца. И ето ме сега тук, в ЦСКА, където съм с договор за 3 години. Играл съм и в юношеския национален тим на Аржентина миналата година на турнира в Тулон. Там вкарах гол в двубоя срещу ОАЕ.
 
- Дойде у нас с прякора Новия Меси. Откъде идва той?
- Не знам, може би защото двамата сме ниски на ръст и си приличаме в телосложението.
 
- Той ли е най-добрият футболист в света?
- Без никакво съмнение.
 
- А защо не може да покаже в националния отбор на Аржентина това, което показва в Барселона?
- Защото в Аржентина ги няма Шави и Иниеста (смее се). Погледнете отбора на Испания, който стана световен шампион тази година. В него 7 или 8 играчи бяха от Барселона. Това са футболисти, които са перфектно сработени. Ако Меси бе играл с тях и той щеше да е световен шампион. А в Аржентина е принуден да играе с хора от други клубни отбори от всички краища на света. Не е същото. Затова му е по-трудно.
 
- Като футболист, израснал в Ривър Плейт, би трябвало това да ти е любимият отбор?
- Ще ви изненадам, като ви кажа, че съвсем не е така. Може да съм бил 8 години в Ривър, но любимият ми отбор е Бока Хуниорс. Просто така се получи, че попаднах в школата на кръвния враг.
 
- Харесва ли ти животът в София?
- Много ми харесва градът и въобще животът в България. Сега е малко студено, но щом гаджето ми е тук, всичко е наред (смее се).
 
- Приятелката ти аржентинка ли е.
- Не, испанка е.
 
- Ако трябва да сравниш примерно София със Севиля, кой град ти харесва повече?
- И двата са хубави Севиля е най-топлият град в Европа, град с много история, мавърски крепости, катедрали, мостове, градини, фонтани... Там минава и голяма река (б.р. - Гуадалкивир), която е плавателна и която придава допълнителна красота и романтика на града. София си има други красоти и предимства.
 
- Ако трябва с една дума да опишеш разликата между двата града, коя би била тя?
- Спокойствие. Севиля е много по-спокоен град.
 
- Когато бе в тима на Севиля, тренирал ли с първия отбор?
- Много пъти. Тренирал съм с всички големи суперзвезди, като Кануте, Луис Фабиано, Адриано - да не ги изброявам всичките, вие ги знаете.
 
- Коя е последната голяма звезда, срещу която си играл?
- Радамел Фалкао, който в момента е в Порто. Миналата година, когато бях под наем в Уракан, в турнира Апертура играхме един срещу друг. Той тогава беше футболист на Ривър Плейт.

  

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки