Сензациите в пресата: Безяк иска да се маха от Разград

И още: Засилват Тони Силва в Брюж заради наказанието от ФИФА, Любо умува за трима защитници от Литекс…

Сензациите в пресата: Безяк иска да се маха от Разград
Сензациите в българската спортна преса на 23 август 2014 г.:
 
„Меридиан Мач”: Засилват Тони Силва в Брюж заради наказанието от ФИФА
 
Португалското крило на ЦСКА Тони Силва може да бъде продаден до 31 август. Според първоначалните планове на „червените" техничарят трябваше да остане на „Армията" поне до зимата, но заради забраната за трансфери в следващите два прозореца Александър Томов е решил да приеме и по-малка оферта за Силва. Най-настоятелни към бившия играч на Ливърпул са от белгийския Брюж. Според медиите в страната от клуба са предложили 600 000 евро на ЦСКА и като нищо тази оферта ще бъде приета от вицешампионите.
 
Не е изключено при изгодна оферта до затварянето на трансферния прозорец и друг футболист на „червените" да бъде продаден. Интерес има към Антон Карачанаков и Серджиу Буш, но все още няма конкретни оферти.
 
Почти сигурно пък „армейците" ще вземат един или двама нови футболисти в следващите дни.
 
„Меридиан Мач”: Безяк иска да се маха от Разград
 
Роман Безяк не е доволен от положението си в Лудогорец в момента и е поискал от ръководството на клуба да бъде продаден в чужбина, научи „Меридиан Мач". Словенецът очевидно не е в добра форма от началото на сезона, което му коства титулярното място в някои от важните мачове. Нещо повече, голмайсторът не е останал очарован от привличането на Юнес Хамза, който по всичко изглежда, че ще бъде първи избор за „орлите" във важните двубои, което се доказа и срещу Стяуа в Букурещ.
 
Безяк бе готов за трансфер още през лятото, но от Лудогорец прецениха, че няма да се разделят с един от най-класните си футболисти преди атаката на групите на Шампионската лига. Словенецът вдигна много цената си покрай фурора на „орлите" в Лига Европа, като бе стрелец №1 на тима. В изблик на емоции собственикът на клуба Кирил Домусчиев дори заяви, че Роман Безяк вече струва 10 млн. евро, след като Лудогорец отстрани Лацио при
драматичния обрат в София, чието начало бе дадено именно от нападателя.
 
Безяк ще изчака реванша със Стяуа на „Васил Левски" и при положение че разградчани отпаднат и играят отново в групите на Лига Европа, отново ще постави въпроса с. трансфер зад граница. Официално трансферният прозорец в Западна и Централна Европа затваря в края на месеца, а интерес към словенския национал не липсва.
 
„Тема Спорт”: Лудогорец играе за рекордни премии
 
Лудогорец ще играе за рекордни премии в клубната си история в реванша срещу Стяуа. Бонусът за самия клуб при влизане в груповата фаза на Шампионската лига отдавна е добре известен, но този за играчите също е с внушителни размери, отговарящи на евентуалните приходи. Ако успеят да отстранят румънския гранд, футболистите ще си
разделят баснословна премия. Преди година в плейофа срещу Базел в Лудогорец играха за отборен бонус от 1 милион евро. Сега стимулът е в почти същите параметри.
 
В плейофите на ШЛ обаче има клубове, които играят за по-високи отборни премии при попадане в груповата фаза от турнира. Това е така, тъй като техните потенциални приходи от билети и други направления са в много по-големи размери от онези, които би генерирал Лудогорец.
 
В същото време стана ясно, че скаути и мениджъри на много чуждестранни клубове ще бъдат на трибуните на "Васил Левски" в сряда, за да наблюдават изявите на определени футболисти на разградския тим.
 
От друга страна, Лудогорец също има набелязани трансферни цели за зимата, които вече са гледани от спортния директор Методи Томанов.
 
Италианци гледали Терзиев в Букурещ, пише на стр. 3 „Тема спорт“
 
Централният защитник на Лудогорец Георги Терзиев е попаднал в полезрението на няколко клуба от Италия. Представители на тимове от Апенините са наблюдавали изявите на 22-годишния футболист срещу Стяуа. Мениджърите са останали с противоречиви впечатления от бранителя. Терзиев не допусна кой знае какви грешки, но носи вина за попадението на Чипчиу в 88-ата минута. Именно голът е развалил част от впечатленията на специалистите. Футболистът е бил наблюдаван и през пролетта в няколко мача от вътрешното първенство.
 
Интересът от Италия към Терзиев датира още от престоя му в Черноморец Тогава бранителят бе на път да изкара проби в клуб от Серия А. В крайна сметка обаче нещата пропаднаха.
 
Любо умува за трима защитници от Литекс
 
Трима защитници на Литекс може да попаднат в списъка на  селекционера на националния ни отбор Любослав Пенев за старта на евроквалификациите. На 9 септември трикольорите гостуват на Азербайджан.
 
В полезрението на Любо са Страхил Попов, Илия Миланов и Васил Божиков. И тримата вече попадаха сред избраниците на Ел Голеадор.
 
Шансовете на първите двама са значително по-големи и те почти сигурно ще са в групата. Както е известно, легендарният голмайстор изпитва сериозни проблеми в отбрана. Иван Иванов все още се възстановява от операция и няма да е готов за двубоя с азерите. Той не е играл футбол от осем месеца.
 
На двата бека на този етап Пенев реално разполага само с братята Йордан u Веселин Миневи. Алтернативи са още Петър Занев и Павел Виданов. Вторият обаче няма отбор в момента и не играе и едва ли ще бъде повикан.

Иначе ловчанлии вече могат да се похвалят с петима национали. Става въпрос за младежката селекция на Павел Панов, в която попаднаха - Пламен Гълъбов, Иван Горанов, Антон Недялков, Никола Колев и Кристиян Малинов.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки