Байкушев: Няма да си дам акциите на феновете

„Ще ги представя в общината само срещу гаранции за издръжка на клуба”, признава Байкушев

Байкушев: Няма да си дам акциите на феновете

Петър Байкушев - един от лидерите на групировката Г-15, която доскоро финанси­раше Пирин, заяви пред "Те­ма Спорт", че няма никакво намерение да преотстъпва дяловете си в клуба на феновете на тима. Другият гла­вен акционер в тима - Нико­лай Галчев, вече прехвърли своя дял на сдружението на запалянковците "Бъдеще за Пирин".

"Все още притежа­вам с моите колеги 46,5% от дяловете на клуба, феновете все говорят, че искат среща

с мен, но не я правят. Аз ня­мам нищо против. Казват, че са взели акциите на Нико­лай Галчев, но не знам дали е така. Аз ги попитах - "Щом сте притежатели на кон­тролния пакет, ще давате ли пари?", а те ми отвърна­ха, че не могли да извадят и един лев. Е как да им ги дам тогава? В момента съм само член в оставка на Надзорния съвет. Решенията ги взимат други. Пари обаче няма да ва­дя просто защото не взимам участие в решенията. Ако не бяхме аз и моите колеги, Пирин отдавна да беше станал като Беласица. Клубът е ка­то сираче в Благоевград. Ня­ма подкрепа от никакви ин­ституции. Сигурен съм оба­че, че със селекцията, която направихме, няма да изпад­нем", заяви Байкушев.

"Надя­вам се до един месец да има общо събрание. Дано и мом­четата, които в момента са начело на отбора, както се пише, да решат точно какво могат да сторят и как да го направят. Дано и по­стъпят правилно. Засега вър­шат работа. С някои от не­щата съм съгласен. С други не. Аз съм готов да си дам ак­циите единствено на общи­ната. И то при положение че оттам ми дадат гаранции за пълното финансиране и из­държане на клуба. Ако това не стане, не знам как ще я ка­раме. А иначе в Благоевград има голям потенциал", завър­ши Байкушев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки