ЦСКА реди контрола с ПАОК на 6 септември

"Червените" организират специалан програма за деня на Съединението

ЦСКА реди контрола с ПАОК на 6 септември

ЦСКА организира специална програма за деня на Съедине­нието на България. Армейци­те ще изиграят приятелски мач на "Армията" на 6 септември. Най-вероятният съпер­ник на 31-кратните шампио­ни е гръцкият ПАОК. Двубоят с вицешампиона на южната ни съседка ще бъде гвоздеят на програмата.

От ръководството на чер­вените са планирали различ­ни игри преди контролната среща на 6 септември. Те ще включват участието и на футболисти от първия от­бор. Преди това ще бъдат представени на публиката най-големите таланти от всеки набор в школата.

За събитието загатна председателят на НС на ЦСКА Александър Томов, кой­то обаче почти не даде под­робности.

Тържествата се организи­рат по повод 129-годишнина-та от съединението на Кня­жество България с Източна Румелия. Те ще са посветени и на привържениците на ар­мейците. Ще бъде почетена също така паметта на голе­мия футболист на ЦСКА Крум Янев. Вчера се навършиха 2 години от неговата смърт, а червените фенове опънаха транспаранти на мача с Ма­рек в чест на Янев. Палакмана, какъвто е прякорът на ня­когашния нападател, има 8 титли на България с червени­те.

Контролата с ПАОК все още не е потвърдена оконча­телно и засега е на фаза "пре­говори". Гърците са приори­тетен вариант за проверка­та, но в случай че той про­падне, има още две опции с тим от Македония или Сър­бия. Била е обсъждана възмож­ността за среща и с английс­ки отбор, която обаче е про­паднала.

Любопитното е, че ЦСКА ще събира дарения от свои­те привърженици по време на тържествата. Те ще бъ­дат насочени главно към издръжката на първия отбор.

Очаква се през тази седми­ца от "Армията" да съобщят повече подробности около предстоящото събитие и да публикуват официалната му програма. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки