Сензациите в пресата днес: Продават Тони Силва до края на август

И още: Левски решава за Н'Гесан днес, Турски клуб гледа Владимир Гаджев в Ловеч, В Румъния пишат: Лудогорец иска плеймейкър на Стяуа, Златков в ложата, подписва с Ботев (Пд) днес

Сензациите в пресата днес: Продават Тони Силва до края на август

Сензациите в пресата на 25 август 2014г.:

"Тема спорт": Продават Тони Силва до края на август

Крилото на ЦСКА Тони Сил­ва почти сигурно ще бъде продаден до края на месеца, разбра "Тема Спорт". Белгийс­кият гранд Брюж продължава да е единственият клуб, отправил конкретна оферта за правата на португалеца. Западноевропейският тим бе изпратил свои представи­тели и на срещата с Марек (5:0) в петък. След нейния край те се срещнаха с предсе­дателя на НС на ЦСКА Алек­сандър Томов и обсъдиха за пореден път детайли около трансфера на крилото.

Двете страни обаче все още не могат да постигнат окончателна договорка за трансферната сума на Тони Силва. ЦСКА настоява да взе­ме поне 1 милиона евро за правата на португалеца. От Брюж обаче са склонни да платят не повече от 600 000 евро. Предвид сериозните организационни проблеми в Борисовата градина и нужда­та от свежи средства обаче е твърде възможно 31-крат­ните шампиони да склонят на по-ниска трансферна сума и Силва да бъде пуснат в Бел­гия при сделка на стойност между 650 000 и 850 000 евро.

Интерес към Тони проявя­ват още руският Кубан Краснодар, където играе Ивелин Попов, и един от водещите гръцки отбори. Те обаче не са излезли с конкретни офер­ти за правата на Силва.

Много вероятно е още до края на тази седмица ЦСКА да продаде Силва. Червените имат достатъчно алтерна­тиви на двата фланга на атаката си, където могат да играят Карачанаков, Иван Стоянов, Милисавлевич и Лу­ис Соарес-Платини. Така че дори при трансфер на пор­тугалеца Стойчо Младенов ще разполага с 4 опции за два поста.

"Тема спорт": Левски решава за Н'Гесан днес


Трансферната сага, разразила се между Левски и френския нападател Дани НТесан, ще приключи с успех за столича­ни. Спортният директор и треньор на сините Георги Иванов обяви след мача с Бо­тев Пд (2:1), че ще подсили отбора с таран. Францу­зинът, който през миналия се­зон бе част от Суиндън (тре­тото ниво на футбола в Анг­лия), трябваше да пристигне на "Герена" още в понеделник, да мине медицински прегледи и ако всичко е наред, да под­пише договор. Това обаче не се случи и вместо в София НТесан се озова в Русия. Той започна проби във втородивизионния Криля Советов. В този тим остана четири дни, като не успя да си заслу­жи контракт. Сега от "Гере­на" пак го атакуват с предло­жение. Любопитното е, че си­ните не мислят да го пробват, а направо да подпишат с него, ако е здрав.

Дани НТесан е истински номад. Той е роден на 11 август 1987 година, висок е 185 сан­тиметра. Отличава се със здравата си фигура, играе като таран, но в някои мачове е действал и по фланговете. Юноша е на Оксер, а от 2005 година е сменил още 9 клуба. Първо отива в шотландския гранд Глазгоу Рейнджърс, а след това последователно но­си екипите на Бостън Юнайтед, Линкълн, Лестър, Скънторп, Саутхемптън, Милуол, Чарлтън и Суиндьн. За послед­ния отбор е отбелязал 8 гола в 24 мача в изминалата кампа­ния. Попаденията му обаче яв­но не са впечатлили ръководството на клуба и той е осво­боден след края на сезона. В момента е свободен агент.

Ще е любопитно, ако се стигне до ситуация, в която Левски привлече 27-годишния НТесан, а Валери Божинов ос­тане в отбора. Така бюд­жетът на сините ще се нато­вари. На "Герена" трябва да влизат в определени рамки, защото имат наложени рестрикции от УЕФА заради нес­пазване на финансовия феърплей,

"Меридиан мач": Турски клуб гледа Владимир Гаджев в Ловеч


Представите­ли на елитен турски клуб изгледаха снощи дербито Ли­текс - Левски в Ло­веч. Според запозна­ти агентите, които не пожелаха да раз­крият името на клу­ба, за който работят, са наблюдавали дей­ствията на Владимир Гаджев.

Халфът на „сините" беше се­риозно ухажван от Бурсаспор по време на лятната пауза. До­ри президентът на клуба обяви публич­но, че иска да вземе родния национал, но Гаджев отказа трансфер в Турция.

Халфът преподписа договора си за още един сезон, а в него има клауза от 200 000 евро. От „Герена" се твърди усилено, че Владимир Гаджев най-вероятно ще на­пусне Левски по вре­ме на паузата, а към него има интерес от страна на клубове от три страни - Китай, Русия и Турция.

"Тема спорт": В Румъния пишат: Лудогорец иска плеймейкър на Стяуа


Лудогорец иска плеймейкър на Стяуа, пишат медиите в Румъния. Става въпрос за 34-годишния Лукиан Сънмартян, твърдят Ziare.com и PRO TV.

Халфът е част от съста­ва на стелистите от това лято. Преди това в продъл­жение на четири години е носил екипа на Васлуй. Иг­рал е още за Глория Бистри­ца, Утрехт и Панатинайкос. Има 7 мача за национал­ния отбор на Румъния. Сънмартян бе избран за играч на мача с Лудогорец в Букурещ миналия вторник.

Според Ziare.com собст­веникът на разградчани Ки­рил Домусчиев искал играча на всяка цена. Той бил го-тов да плати 1 милион ев­ро. Според медиите на се­вер от Дунав босът на зеле­ните е заявил, че ще бъде страхотно, ако плеймейкърът премине в Лудо­горец.

"Тема спорт": Златков в ложата, подписва днес


Даниел Златков вече мо­же да се счита за футбо­лист на Ботев Пловдив. За­щитникът изгледа двубоя на канарчетата срещу Сла­вия от ВИП ложата на база­та в Коматебо с хора от ръ­ководството на клуба. Днес той трябва да премине ме­дицински прегледи и ако всичко е наред - да подпише двугодишен договор. Трень­орът на жълто-черните Ве­лислав Вуцов държеше на всяка цена да има в редици­те си още един опитен за­щитник.

25-годишният бранител е свободен агент. Преди десе­тина дни той прекрати вза­имоотношенията си с турс­кия Болуспор. В кариерата си Златков е носил екипите и на Пирин Благоевград, Миньор Перник и Славия.

Очаква се днес Ботев Пловдив да се раздели с Адам Стаховяк. Полякът пази срещу белите, но постигна договорка с шефове­те да напусне. В близките дни канарчетата ще прода­дат Вандер Виейра.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки