Божката Митрев: В Локо всички сме задружни, заслугата е на Васев

Лудогорец си мислеха, че ще дойдат и ще си бият леко, не съжалявам, че си тръгнах от Левски

Божката Митрев: В Локо всички сме задружни, заслугата е на Васев
В Локомотив (София) всички са задружни, има колектив и затова се получават резултатите. Думите са на вратаря на столичното Локо Божидар Митрев. Юношата на Левски се раздаде в домакинството срещу Лудогорец през уикенда, завършило 2:2. С основна заслуга за доброто представяне на „железничарите” напоследък е треньорът Димитър Васев, според Божката Митрев.  
 
„До голяма степен играе роля треньорът Васев, който дойде в отбора преди няколко месеца. Изискванията, които има в тренировките, се пренасят и в мачовете. Когато има изисквания, е нормално да има резултати. Има колектив, задружни сме. Може би затова се получават нещата. Няма чужденци и българи, ние сме едно. Излизаме всеки мач за победа”, каза 27-годишният страж в Актуално студио „Дерби”.
 
Васев е казал на своите възпитаници преди мача с Лудогорец: ‘Защо да им подаряваме мача?’
 
„Те си мислеха, че ще дойдат и ще си бият леко. Ето, за малко да ги бием. Изпуснахме ги. Надявахме се на още една контраатака и да ги довършим. Те ни вкараха гол с щастлив рикошет”, каза Митрев.
 
„Смятам, че ако играем така задружно и агресивно, спокойно можем да бъдем в първата шестица. Нямаме нищо поставено, но ние самите се стараем да играем добре и имаме амбицията да покажем, че Локомотив ще се възроди”, допълни той.
 
Митрев не съжалява, че е напуснал Левски. Той беше на „Герена” между 2005 и 2012 г. Дебютира в мач от Шампионската лига срещу Вердер (Бремен) в момент, когато "сините" губят с 0:3 заради недопустими грешки на колегата му Николай Михайлов, и става първият български вратар без допуснат гол в мач от Шампионската лига.  
 
„Тогава беше Георги Петков в отбора, не знам. Влязох директно в Шампионска лига. Може би и аз имам вина, и ръководители. Виждате Левски в момента, една грешка и те отписват. Това е спорт, всеки бърка, особено млади момчета. Сашко (Александър Любенов – бел.ред.) е доста добър вратар, трябва да му се даде шанс, игра на европейско, има доста качества. Вчера игра добре, въпреки гола. Манолев вкара на Буфон от 40 метра. Но е Буфон и никой не гледа това.”
 
„Не, не съжалявам за нищо. Тогава така го чувствах, исках да си тръгна, имах един разговор с Иво Тонев, в който се разбрахме за 5 минути, стиснахме си ръцете и си тръгнах от клуба.”
 
България ражда добри вратари, които може да бъдат забелязани от чуждестранни клубове, смята Митрев.
 
„Разбира се, че може да бъде забелязан един вратар в чужбина, ето Влади Стоянов е пример, преди това Иванков направи страхотна кариера в чужбина, Ники Михайлов, Здравко Здравков. Има доста качествени вратари в България, които искат да са господари в своето поле. Не знам дали сме по-слаби от английските вратари. В Италия също не излизат. Пред Буфон има защита, която обира тия топки. Едно време може да са били рамкаджии.”
 
Накрая той сподели интересен факт за свойствата на топката, с която се игра Световното първенство по футбол.  
 

„Удар от 40 метра е все едно ти бият от пеналта”, каза вратарят. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки