Сити изглежда плашещо добре

Груби грешки в защита провалиха Ливърпул на "Етихад"

Сити изглежда плашещо добре

Пред погледа на новото си попълнение Марио Балотели Ливърпул загуби гостуването си на предишния отбор на италианеца в Англия - Манче­стър Сити, с 1:3. Точни за ус­пеха на гражданите бяха Стеван Йоветич (2) и Серхио Агуеро, докато Пабло Сабалета си вкара автогол. Мърсисайдци владееха повече топ­ката и не можем да кажем, че бяха по-слаби от съперни­ка по този показател, само че им липсваше точност и идея в завършвашото пода­ване. Нямаше го онзи хищник пред противниковата вра­та, какъвто бе Луис Суарес. Свежестта и хъсът в предни позиции отсъстваха. До 80-ата минута стражът на не­бесносините Джо Харт мо­жеше да прочете вестник, да изпие няколко кафета и да проведе 2-3 телефонни разго­вора, без това да повлияе на крайния резултат.

Не само нападението под­веде Ливърпул. Ситуацията в отбрана не бе по-розова. Пристигналият от Севиля ляв бек Алберто Морено направи груба грешка при първото попадение на Йоветич, като не мо­жа да изчисти топ ката при елемен­тарна ситуация След като ви­дят повторе­нието на гола на Агу­еро пък, Деян Ловрен  и  Симон Миньоле могат друж­но да си посипят главите с пепел. „Пуснахме евтини го­лове. Трябва да пресираме опонента, да го затваряме. Това не се получи", призна Брендън Роджърс.

Тимът му не изневери на стила си, наситен с много движение по терена, скорост и бързи пасове Червените отидоха на „Етихад” и се опитоха да се на­диграват с шампиона. В го­леми периоди от мача стояха като равни с него, Рахийм Стърлинг имаше мигове на брилянтност, но това не бе достатъчно. Роджърс пазарува щедро през лятото, за да подсили отбора си след на­пускането на Суарес, ала както отбеля­за самият той „Може да похарчиш много пари, но това не ти гарантира нищо”.

А Сити показа за­що ликува с трофея през май, загатна и защо отново е фаво­рит (заедно с Челси) за него. Въпреки че през първото полувреме не впечатлиха, момчетата на Мануел Пелегрини се възползваха отлично от шансове­те си и от пет удара в очер­танията на вратата на Ми-ньоле отбелязаха три попадения. Макар и още ра­но, началото на кампания­та на гражданите демонстрира, че сега ги няма вът­решните дрязги и подценява­нето, които им попречиха да защитят титлата си от 2011/12. В състава им има и дълбочина - не са много мени­джърите, които могат да си позволят спокойно да оста­вят на пейката Агуеро, Алек­сандър Коларов и Фернандиньо, дори да не включват в групата играч като Франк Лампард, а да бият Ливърпул с 3:1. Особено в атака манчестърци изглеждат плашещо добре, а Йоветич, тормозен от контузии в първия си се­зон на „Етихад", бързо се превръща в любимец на феновете, които заслужено го изпратиха на крака при смяната му 10 минути преди края.

Разбира се, и в тяхно­то представяне можем да намерим недостатъ­ци. Халфовата линия не бе на ниво. Яя Type бе бледа сянка на себе си, докато Фернандо няколко пъти бе подминат като малка гара от Даниел Стъридж. Когато продаде Суарес на Барселона за около 70 млн. паунда, Роджърс до­веде за заместник Рики Ламбърт, струващ 4 млн. Явно осъзнал, че с него и Стъридж трудно ще се бори на четири фронта, северноирландецът развърза кесията и за Балотели. „Премерен риск" -така описа наставникът ку­пуването на ексцентричния италианец. Доколко е преме­рен, ще разберем скоро, но в понеделник вечер си проли­ча, че рискът е необхо­дим.

„Искам да спечеля много купи с Манчестър Сити", заяви след сре­щата щастливият Йоветич. Стандартно изказване. В слу­чая обаче желанието на чер­ногореца може да се превър­не в реалност.

в. "Тема Спорт", Диан Станчев
 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки