Далас, Нешвил и Тампа Бей с победи в НХЛ

Отборите на Далас Старс, Нешвил Предатърс и Тамба Бей постигнаха трета поредна победа от старта на първенството в НХЛ и заедно с Торонто продължават да са без загуба

Далас, Нешвил и Тампа Бей с победи в НХЛ

Отборите на Далас Старс, Нешвил Предатърс и Тамба Бей постигнаха трета поредна победа от старта на първенството в НХЛ и заедно с Торонто продължават да са без загуба. В най-интересния мач Далас Старс срази Детройт Ред Уингс с 4:1, въпреки че бившият им играч Майк Модано направи дебют за съперника. За 20 сезона с екипа на "звездите" Модано отбеляза 557 гола и записа общо 1359 точки - най-много за роден в САЩ хокеист. 40-годишният хокеист не получи предложение за нов договор след края на сезона и подписа за една година с "червените криле", които са от неговия роден град. Всеки от най-добрата тройка на Далас - Брад Ричардс, Луи Ериксон и Джеймс Нийл, отбеляза гол, а сред реализаторите се разписа и Брендън Мороу - негово четвърто попадение от началото на сезона. Никлас Кронуол вкара за Детройт чак в последната третина.

В друг не по-малко интересен двубой Тампа Бей Лайтнинг се наложи над Филаделфия Флайърс с 3:2 като гост. Точни за гостите бяха Стивън Стамкос, Доминик Муур и Павел Кубина, а за домакините се разписаха Николай Жердев и Дани Бриър. Тук пък бившият играч на "летящите" Саймън Гане, който бе герой в плейофите и помогна много за класирането им на финала за купа "Стенли", направи завръщане във Филаделфия, но вече с екипа на Лайтнинг. С успеха си с 4:3 над Сейнт Луис отборът на Нешвил Предатърс изравни клубния си рекорд за най-добро начало в първенството от три поредни победи. С два гола за победителите се отличи Стив Съливан.

Впечатление в този кръг направи и убедителната победа на Флорида Пантърс над Калгари Флеймс с 3:0 като гост. Това бе първи успех за "пантерите" от старта на сезона. "Пламъците" бяха угасени с два гола на чеха Радек Дворжак и един на Шон Матиас. Друг чех - Томаш Вокун, пък спаси 27 удара и не допусна шайбата зад гърба си за 39-и път в кариерата си.

Ето и резултатите от играните тази нощ мачове:

Филаделфия - Тампа Бей - 2:3

Отава - Каролина - 3:2

Нешвил - Сейнт Луис- 4:3

Минесота - Едмънтън - 4:2

Далас - Детройт - 4:1

Калгари - Флорида - 0:3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки