Полицията отвела шестима румънци от общо 11 задържани

Без сериозни нарушения на Лудогорец - Стяуа

Полицията отвела шестима румънци от общо 11 задържани

Благодарение на своевременно предприетите мерки от Столичната полиция преди, по време и непосредствено след футболната среща между Лудогорец и Стяуа, не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред – масови сблъсъци между привърженици на двата отбора, както и разрушаване и повреждане на обществено и лично имущество.

 
В поделенията на полицията са отведени общо 11 души, шест от които румънски граждани. Преди началото на футболната среща двама българи са били отведени в районните управления за изясняване на възникнали пререкания с фенове на гостуващия отбор.
 
Около 19 часа в района на бул. "Васил Левски" за хвърлена бомбичка, полицейски служители са задържали 22-годишния румънски гражданин. При извършен обиск у него служителите на реда открили наркотични вещества, за което е образувано досъдебно производство.
 
По същото време, в близост до Народния театър, за участие в сбиване е задържан и 19-годишен младеж от София. При извършените проверки на входа на Националния стадион "Васил Левски" за притежание на пиротехнически средства са задържани четирима румънски граждани. Също там при проверка са били открити наркотични вещества в един български и един румънски запалянковци.
 
На стадиона не са допуснати 21 души в нетрезво състояние. Около 23 часа за нахлуване на спортния терен пък е задържан 24-годишен младеж от София.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки