Торонто регистрира най-добър старт в НХЛ от 17 години насам

Фил Кесъл донесе успеха на Торонто три минути след началото на допълнителното време в Медисън Скуеър Гардън срещу Рейнджърс при числено превъзходство

Торонто регистрира най-добър старт в НХЛ от 17 години насам

Торонто се наложи с 4:3 след продължение над Ню Йорк Рейнджърс и регистрира най-добрия си старт в първенството на НХЛ от 17 години насам. Кленовите листа имат четири победи от четири мача и са един от четирите отбора с пълен актив до момента. Другите три са Тампа Бей, Нешвил и Далас, но всички те имат по три победи от три мача.

Фил Кесъл донесе успеха на Торонто три минути след началото на допълнителното време в Медисън Скуеър Гардън срещу Рейнджърс при числено превъзходство. В началото на третата част играчите на Торонто пропиляха аванс от два гола, стигна се до продължение, където обаче взеха своето. Двете попадения бяха на Брайън Бойл, които са и първите му голове в Лигата от началото на сезона.

Последното подобно постижение за Торонто е от сезона 1993/1994, но тогава отборът направи феноменалните 10 поредни победи.
Трета победа от началото на сезона постигна отборът на Колорадо, който се наложи с 3:2 като гост на Ню Джърси. За домакините две точки записа Иля Ковалчук по системата гол+пас, но това се оказа недостатъчно. Също две точки, но за гостите, записа Ти Джей Галярди, а вратарят им Крейг Андерсън се превърна в герой с 41 отразени удара.

Втора победа и първа на собствен терен удържа отборът на Питсбърг Пингуинс, който обаче трябваше да се бори в продълженията за крайното 3:2 срещу Айлендърс. Това беше и първа победа за Пингвините в новопостроената им зала Енерджи Сентър след като до момента три пъти бяха бити тук. След нулев трети период развръзката дойде в продълженията. Автор на победното попадение стана Алекс Голигоски, който наказа вратаря Рик ди Пиетро при добавка след удар на Евгений Малкин.

Четвърта загуба от пет мача инкасира отборът на Анахайм, който сега падна на собствен терен от Атланта Трашърс с 4:5 при изпълнението на дузпите. 18-годишният руснак Александър Бурмистров се изяви добре за гостите, след като подаде за две от попаденията им.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки