ЦСКА и румънска академия взеха по две победи на международен футболен турнир в Несебър

Турнирът ще се запомни и с неприятни инциденти заради агресивни родители

ЦСКА и румънска академия взеха по две победи на международен футболен турнир в Несебър

С по две победи в международния турнир за деца и юноши Несебър къп се поздравиха софийският ЦСКА и Академия Спорт Букурещ (Румъния). "Армейците" триумфираха в набори 1997 и 2000, а румънците при 1998 и 2005. По една победа регистрираха отбори от домакинския Бургаски регион - това са школите на Черноморец, Несебър и ФА Бургас Спорт. Столичните Левски и Славия също взеха по една победа, както и украинците от Дунай (град Измаил).

Повече от 80 отбора в 11 възрастови групи взеха участие в турнира, който имаше и своите негативни моменти с няколко инцидента, но като цяло премина като празник на футбола. Отлично впечатление направиха момчетата от румънската Академия Спорт Букурещ, които дойдоха с 4 автобуса и много леки автомобили. Северните съседи участваха с отбори в почти всички възрасти, а много родители на момчетата дойдоха като подкрепа и в същото време съчетаха почивката си.

В лоша светлина се представиха играчи и родители на отборите на Свиленград, като имаше млади футболисти, вероятно за някои деца, които излизаха от терена по спортен екип, но със слънчеви очила на главите и цигари в ръцете. Не е изненада и буйното поведение на родителите от Перник.

На терена освен победителите, добри думи заслужава и частният клуб Бригада (Димитровград), който дойде с два тима, пълни с качествени момчета.

Преди официалното закриване турнирът завърши с финал при набор 2000 между Левски и ЦСКА, в който "червените" биха с 2:0. На съседния терен пък Академия Спорт (Румъния) грабна първото място при родените при 2005-а година след служебно 3:0 срещу Болярчета (Велико Търново).

Всички победители в турнира за деца и юноши Несебър къп 2014:
набор 1996 - Несебър
набор 1997 - ЦСКА
набор 1998 - Академия Спорт Букурещ (Румъния)
набор 1999 - Миньор (Перник)
набор 2000 - ЦСКА
набор 2001 - Левски
набор 2002 - Славия
набор 2003 - Черноморец (Бургас)
набор 2004 - Дунай (Измаил, Украйна)
набор 2005 - Академия Спорт Букурещ (Румъния)
набор 2006/2007 - ФА Бургас Спорт 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки