Божинов: Няма да ходя на нови проби в Англия+ВИДЕО

Нападателят иска да бъде там, където е Лудогорец

Божинов: Няма да ходя на нови проби в Англия+ВИДЕО
Валери Божинов посвети победата на Левски срещу Черно море, дошла в последната секунда с негов гол от дузпа, на старши треньора и спортен директор Георги Иванов – Гонзо.
 
„Мислех, че е труден момент за Левски. Като има негативизъм, няма спокойствие. В Левски е така. Искахме днес да победим и да вървим нагоре. Г-н Иванов искаше да победи бившия си отбор, тази победа е за г-н Иванов”, каза Божинов.
 
Той добави, че паузата в първенството ще дойде много добре както на него, така и на неговите съотборници, за да се подготвят добре за следващия им мач – срещу Славия отново на „Герена”, отново пред празни трибуни.
 
„Никога не съм бягал от отговорност. За лошо или за добро, радвам се, че успях да вкарам дузпата и да победим. Не мисля, че една победа е кой знае какво, но имаме 10 дена възможност отборът да работи добре, да се подготви добре за мача със Славия.”
 
Що се отнася до критиките към него, 28-годишният нападател отвърна: „Имаш критики, когато отборът не върви. Не ми пречат, затова работя, мотивират ме, и когато не играеш в евротурнирите, трябва да отидеш, за да те видят.”
 
Божинов благородно завижда на успеха на Лудогорец, който влезе в групите на Шампионската лига. Той подчерта, че никога не е искал да си тръгне от Левски просто така.
 
„Никога не съм казвал, че искам да си тръгна от Левски. Нещата не са такива, каквито всички левскари искаме. Поздравления за Лудогорец. И аз като българин се радвах много, защото не само можеш да ги гледаш по телевизията, а можем да отидем и на живо да ги гледаме. Не се получават нещата в Левски, виждате, че е трудно. Но аз съм футболист и всеки трябва да дава максималното. И за добро и лошо сме ние. Всеки от нас иска Левски да побеждава и да върви напред. За втори път побеждаваме в последната минута. Поех отговорността да остана в Левски. И от тази отговорност никога не съм бягал. Когато си поемеш кръста, трябва да си го носиш.”
 
„Днес си говорих с Влади, че това няма да продължава 2-3 години. Левски ще се върне там, където е бил. Искам да виждам Левски там, където е Лудогорец. Защото България има нужда не само от Лудогорец, а и от Левски. Нека бъдем позитивни и обективни. Всеки от нас иска да играе в тези турнири.”
 
Левски има нужда от няколко поредни победи, за да може в клуба да дишат по-спокойно, каза още Божинов.  
 
„Радостен съм, че днес победихме. Имаме победа-загуба, но имаме нужда от поредни победи, за да дадем малко спокойствие на ръководство, на фенове и на всички вас. Не е хубаво да играеш пред празни трибуни, не сме хората, които го определяме. За нас е хубаво да играем пред нашата публика, за да усещаме подкрепата им. Дано няма повече ексцесии, защото това не е хубаво. Виждате как се играе пред празни трибуни.”
 
„Видяхме се с Херо, но дали сме говорили с него, не съм аз човекът, който трябва да ви каже.”
 
Божинов отправи лека критика към своя съотборник Луис Педро.
 
„Равностоен мач, създадохме доста положения, не някакви 100-процентови. Имахме някакви положения, но трябваше по-съвсем друг начин да се изиграят, не само с удари, а може би Луис трябваше да подаде.”
 
Божинов няма да ходи на нови проби в Англия. Той остава в Левски и иска да се върне в националния отбор.
 
„Това, че отидох в Уест Хем на проби, беше чест, когато един клуб от Висшата лига ти прати покана… Попитах г-н Иванов дали ще ме пусне. Ако стане, това е хубаво и за мен, и за Левски. Предизвикателство е, за да видя, да се пробвам да изляза срещу тези хора, не се получиха нещата, животът продължава. Когато човек е в калта и се бори да излезе, трябва да вложи максимални усилия. Имам много цели - да се върна в националния.”
 
„Не, няма да има друг пробен период. Аз съм казвал, че ако си тръгна, ще си тръгна като победител. Най-лесно е да хвърлиш кърпата в такъв момент. Но аз не съм такъв човек. Винаги в моя живот нещата са ставали по трудния начин. Хубавите моменти са ставали с много пот. Човек, за да успее, трябва да се труди и да работи.”
 
„Не говорих с вас дълго, защото исках да си намеря формата, бях съсредоточен в тренировъчния процес. Футболът не е индивидуален спорт, футболът е колективен спорт. Левски трябва да бъде на високо ниво. Аз съм позитивен човек. Винаги съм гледал от другите хора в Европа, че трябва да се бориш, да се трудиш, да работиш. Аз съм наистина мотивиран.”
 
 „Преценка на треньор е кога ще се върна в титулярния състав. Аз работя, за да намеря формата си. Не че не съм във форма, просто не ми се получават нещата.”  
 

„Важно е да се вземат качествени футболисти, които наистина знаят какво е Левски. По-добре да има трима нападатели. Лудогорец като има, какво? Който и футболист да дойде в Левски, е важно да дава максимума от себе си.”  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки