Сашо Станков: "Армейците" все още нямат изчистен стил

Се­га планирам да си взема по­чивка, тъй като изкарах много напрегната година", каза Стан­ков, след като напусна Черно море

Сашо Станков: "Армейците" все още нямат изчистен стил
Александър Станков сподели очакванията си за предстоящия та­зи вечер мач на "Лаута". Той бе старши треньор на Локо Пд през целия минал сезон. В началото на своята кариера води на три пъти ЦСКА, а с треньорството започва през средата на 90-те годи­ни в ДЮШ на червените.

"Локо може да поднесе из­ненада, макар ЦСКА да е фа­ворит. Но на червените че­сто им е трудно в Пловдив, особено през последната година. Локо играе с доста амбиция, публиката е важен фактор и съм убеден, че ще се получи интересен двубой. Има разлика в класите и тя е очевидна, но в нашето първенство, ако не си концентриран и пределно мо­тивиран за всеки мач, се съ­здават предпоставки за из­ненада. ЦСКА трябва да има едно наум. Нормално е ар­мейците да победят, но то­ва няма да е лесна задача", коментира Станков.

"Локо пак успя да подпише с добри футболисти. Към то­зи отбор има едно специално привличане. Създава се стра­хотна атмосфера от публи­ката. И сега се събра прили­чен състав, макар и в движение. Още no-радващото е, че чужденци не се използват. Камбуров е възловият играч и неговата липса в предстоя­щия мач ще е голяма. Завърналият се Делев е много до­бър футболист и ако той по­вярва във възможностите си и получи подкрепа от съот­борниците и треньора, може да се превърне в решителна фигура за тима. Камбуров и Делев са способни да напра­вят много добра комбинация, мисля, че ще са отличен дует", добави доскорошният треньор на Черно море.

"В ЦСКА има качество. От 14 нови все един ще е добър, а силните играчи са няколко. Важното обаче е те да се сработят. Аз все още не виждам изчистен стил, но с течение на бремето необходимият синхрон ще бъде постигнат. ЦСКА засе­га си решава мачовете на базата на индивидуалните качества, а не екипно", каза още Станков.

Той коментира и напуска­нето си на Черно море.

"Яв­но аз бях причината отбо­рът да не върви добре. Чер­но море има добър потен­циал, дано бъде развит по време на първенството. Се­га планирам да си взема по­чивка, тъй като изкарах много напрегната година", завърши Александър Стан­ков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки