Матушев: Класата на ЦСКА в статичните положения си оказа своето влияние

Отдавам загубата не само на липсата на Камбуров, а и на липсата на физически сили през второто полувреме

Матушев: Класата на ЦСКА в статичните положения си оказа своето влияние
Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) посочи няколко причини, довели до загубата с 0:3 от ЦСКА.
 
„Отдавам я не само на липсата на Камбуров, а и на липсата на физически сили през второто полувреме. Мисля, че първото го изиграхме много достойно, класата на футболистите на ЦСКА в тези статични положения си оказа своето влияние. Знаех, че единствено там могат да ни изненадат. Жалко, не успяхме да се противопоставим по най-добрия начин. Затова загубихме злощастно”, коментира Матушев.
 
Неговият замисъл е бил да се владее повече топката и фланговите футболисти, да влизат на скорост по-навътре, за да може отборът да има по-голяма острота.  
 
„Силата на ЦСКА е централните защитници, че са силни в единоборствата. Ако имахме централен нападател, щяхме да се противопоставим по-добре. Първото полувреме се получаваше на моменти, но класата на някои играчи в атака… С това разполагаме, с това продължаваме да работим, жалко, че не успя да се получи със Спас Делев, защото щеше да ни помогне много. Локомотив трябва да подобрява качеството и да вземе футболисти с по-голям опит, защото днес мачът можеше да бъде по-друг, ако имахме такива нападатели.”
 
На пресконференцията той добави: „Стана равностоен мач, през първото полувреме владеехме нещата. Много са причините в нашия отбор, не искам да говоря за тях. Не смятам, че ЦСКА първото полувреме с нещо ни превъзхождаше, жалко, че остротата и идеите в атака не успяхме през първото да ги осъществим, макар че много се трудиха момчетата. Притежанието на топката беше в наша полза.”
 
Що се отнася до съдийството, Матушев каза: „Някои картони бяха незаслужени и ЦСКА имаше ситуации, които съдията ги подмина, не искам да го коментирам. Работим по този въпрос да не получаваме толкова картони, това е една игра, футболистите имат заряд. Съдията преценя кое е картон, кое – не.”
 
Спас ще ни бъде много полезен, надявам се, че ще остане и ще успеем да го картотекираме. С него, с Мартин и с Бирсент (Карагарен) нещата ще изглеждат по съвсем друг начин, но на това момче му трябва време. В тези трудни мачове той показа, че има качества. Надявам се, че ще вземем футболисти, които да вдигнат класата на Локомотив. Но при нас нещата са ограничени.”
 
От изявлението на Матушев за Делев журналистите останаха с впечатлението, че съществува вероятност нападателят да не заиграе в Локомотив, с който подписа съвсем скоро.  
 
„Защото още не е картотекиран, затова казвам”, уточни се треньорът.

    

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Радост в ЦСКА: Каранга на линия за Левски

Нападателят най-вероятно ще е титуляр в дербито

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки