Лион удари Лил с 3:1 в дербито на 9-ия кръг в Лига 1

Отборът на Лион постигна важна победа по пътя си към излизане от кризата, след като се наложи с 3:1 над състава на Лил, който този четвъртък посреща родния Левски в мач от груповата фаза на турнира Лига Европа

Лион удари Лил с 3:1 в дербито на 9-ия кръг в Лига 1

Отборът на Лион постигна важна победа по пътя си към излизане от кризата, след като се наложи с 3:1 над състава на Лил, който този четвъртък посреща родния Левски в мач от груповата фаза на турнира Лига Европа. Срещата се игра на „Стад Жерлан” и бе от програмата на 9-ия кръг на френската Лига 1. Домакините завършиха двубоя с човек по-малко, след като Пие получи втори жълт картон в 70-ата минута.

Мачът започна перфектно за „хлапетата”, които откриха още във 2-та минута, когато Лисандро прати кълбото в мрежата на гостите след прецизен удар с левия крак извън границите на наказателното поле – 1:0.

След това попадение двата тима си размениха по няколко опасни атаки, преди да се стигне до 41-ата минута, когато Гуркюф бе изведен в наказателното поле и с десния крак удвои преднината на своите – 2:0. 120 секунди по-рано пък Лил можеше да направи 1:1, но изстрел с глава на Рами срещна напречната греда.

Гостите започнаха втората част далеч по-мотивирани и в 52-ата минута Сол намали на 1:2, след като бе изведен в наказателното поле на Лион. 4 минути по-късно обаче, Балмон спъна Калстрьом в наказателното си поле и реферът отсъди дузпа в полза на домакините, която бе реализирана хладнокръвно от Лисандро за 3:1.

След този гол „хлапетата” се прибраха в своята половина и предостъпиха инициативата на Лил, чакайки възможностите си на контраатака. В 70-ата минута обаче, те останаха с човек по-малко на терена, след като Пие си изкара втори жълт картон. Силите на Лил обаче не стигнаха дори за още един гол и така Лион спечели този двубой с 3:1.

След тази победа домакините се изкачиха на 14-а позиция във временното класиране с актив от 11 точки. Гостите от Лил пък са 6-и с 14 спечелени точки.

Тази вечер се изиграха още три мача от Лига 1. Ето и резултатите:

Ланс – Рен 0:0

Лориен – Валансиен 2:1
0:1 Данич 4’
1:1 Гамейро 12’
2:1 Диара 25’

Ница – Сент Етиен 2:1
0:1 Пайе 11’ (д)
1:1 Муние 47’
2:1 Саада 67’
           

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки