Сензациите в пресата: От „Герена" поискаха 400 хил. евро за Гаджев

ЦСКА прибира 30 бона от концерта на Бочели, Бидзари предложил на „червените” кадри от италиански грандове и още...

Сензациите в пресата: От „Герена" поискаха 400 хил. евро за Гаджев

Сензациите в пресата днес, неделя, 31.08.2014 година:

„Тема спорт”: От „Герена" поискаха 400 хил. евро за Гаджев
Левски поиска от Лех Познан 400 хиляди евро, за да продаде Владимир Гаджев, разбра "Тема Спорт". Националът е силно желан от полския клуб. Изявите му са били наблюдавани на живо от треньора Мачей Скоржа и главния скаут Томаш Вихнярек. Те са гледали срещата с Литекс (0:3). Въпреки поражението на сините в Ловеч те са останали доволни от изявите на полузащитника и са били убедени, че той може да се превърне в лидер на Лех. Вчера местната преса разкри, че ако трансферът се осъществи, то Гаджев ще стане най-скъпо платеният играч в състава от Познан. "Скоржа и Вихнярек лично са разговаряли с играча и са го убедили, че държат да го имат в състава си. Той им е разкрил, че е отказал оферти от Турция, Русия и Китай. И е поставил своите финансови претенции, които са били доста големи. Ако Лех ги приеме, то ще надхвърли тавана на заплатите. А това няма да се хареса на останалите футболисти, въпреки че на Гаджев е отредено централно място в отбора и ролята му в състава ще бъде водеща", пишат в Полша.

„Тема спорт”: ЦСКА прибира 30 бона от концерта на Бочели

Ръководството на ЦСКА ще получи 30 000 лева от организаторите на концерта на Андреа Бочели на "Армията". Изявата на световноизвестния италиански изпълнител е днес от 20:00 часа, като на събитието се очаква да присъстват около 16 000 души, какъвто е максимално допустимият капацитет. Сцената за концерта е изградена пред сектор Б. Приходът на червените е от наема на съоръжението, което за първи път от доста време насам приема събитие извън спорта. Въпреки печалбата за ЦСКА ще има и негативни последствия от концерта. Теренът на "Армията" ще бьде оставен в много тежко състояние и ще е необходимо известно време за освежаването му. В същото време футболистите на 31-кратните шампиони получиха първа премия от април насам. Червените играчи взеха по 1000 лева за успеха си с 1:0 над Литекс в пьрвия кръг. Пет месеца по-рано те също бяха зарадвани с бонуси за победата над ловчанлии. Броят на дължимите премии бе набъбнал до 11 след победата над Марек с 5:0 преди седмица, но една от тях вече е пла-тена. Все още обаче се дължат голям брой финансови стимули от миналия сезон - като този за победата над Левски на 20 октомври (3:0). От ръководството на клуба на няколко пъти обещаваха да преведат по някой бонус към заплатите на играчите, но това не се случваше. Ситуацията е такава, че неизплатените премии са във внушителен размер, но пък останаха много малко от играчите, които имат да получават такива от миналия сезон. Футболистите получиха възнагражденията си за юни в средата на август, а тези за юли вече са изискуеми. Доста по-тежка е ситуацията около заплатите към служителите и треньорите в ДЮШ. Те имат да взимат по няколко възнаграждения, сред които са и тези от времето на "Титан". Настоящите собственици обявиха, че ще плащат старите заплати като надбавки към настоящите, но това не се случи.

"Тема Спорт": Още един румънец е вариант за Гонзо
Още един румънски нападател е вариант за нападението на Левски, разбра "Тема Спорт". Това е Александру Йоница. Той е роден на 5 август 1989 година в Букурещ, висок е 185 сантиметра. От 2006 до 2010 година е част от Рапид Букурещ. След това е продаден на германския Кьолн. В немския тим обаче не му върви особено - изиграва само 8 мача, в които не успява да се разпише. През сезон 2012/2013 се връща в Рапид и в 24 срещи за първенство реализира 5 попадения. През миналата кампания е бил част от турския Ордурспор. В момента е свободен агент. Очаква се в близките дни на "Герена" да пристигне нападател, тъй като Георги Иванов държи на всяка цена да привлече такъв. "Тема Спорт" вече информира, че "сините" оглеждат и друг румънец, който евентуално да подсили атаката - Даниел Никулае - също играча на Рапид. До края на 2013 година Никулае беше съотборник на Ивелин Попов в руския Кубан. Преди това 32-годишният нападател е носил екипите на Оксер, Монако и Нанси. Играл е с националния отбор на Румъния на Евро 2008. В последните дни се заговори, че Левски може да си върне Николай Димитров - Хичо. Фланговият футболист е желан и от Славия.

„Тема спорт”: Бидзари предложил кадри от италиански грандове
Мениджърът Мариано Бидзари е предложил на ЦСКА няколко таланти от школите на италианските грандобе Интер и Ювентус, както и от тази на Фиорентина. Бидзари е водил разговори с щаба на армейците и е заявил, че може да помогне, като доведе талантливи младоци от Ботуша. Играчите, с които агентът работи, са основно от наборите 1994 г. и 1995 г. Вариантът е бил те да дойдат в ЦСКА под наем, за да трупат опит. От "Армията" обаче са отхбърлили тази възможност, поне засега. От щаба са казали на Бидзари, че към този момент не търсят ноби футболисти, а ако такива все пак бъдат взети, то те трябба да разполагат с по-богат опит. Червените обмислят евентуалното привличане на още един нападател, както и на десен бек. Паралелно с това се водят и преговори за продажбата на Тони Силва. За крилото има оферта от Бррюж, която не удовлетворява желаната от ЦСКА трансферна сума. Интерес проявява и руският Кубан Краснодар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки