Андрей Желязков: Херо трябваше да действа по-смело

На Гонзо му дойде в повече да бъде и треньор, и директор, смята бившият шеф на "сините"

Андрей Желязков: Херо трябваше да действа по-смело
Бившият спортен дирек­тор на Левски Андрей Желязков даде интервю пред "Тема Спорт". В него той говори за представянето на сините от началото на сезона, назна­чаването и освобождаване­то на Пепе Мурсия, Георги Иванов, играта на тима.

За Пепе Мурсия

Беше грешка Левски да ос­вободи Пепе Мурсия, но беше грешка и че той бе взет. Една грешка води до нова. Отговорността за Мурсия е на ръководството - който кома­ндва, той си носи и пасивите, и активите. Видно е, че испанецът попадна на неизвестно място, а ръководителите на Левски не са били съвсем наяс­но с качествата му на трень­ор.

За трансферната политика

Да се взимат играчи лято­то и да се освобождават след няколко изиграни мача, някои дори и без записана минута, е необмислено. Когато си при­тиснат от всички страни - от публика, от липсата на резултати, от медии - взи­маш прибързани решения и правиш грешки. Да вземем за пример Лъчезар Балтанов, който тъкмо стана футбо­лист, и от Левски го освобо­диха. Не виждам с какво два­мата испанци (б.р. - Антонио Ahi ете и Мигел Бедоя) взети през лятото, го превъзхож­дат. Вратарският пост е един от най-важните, а във всеки кръг под рамката на Левски излиза нов човек.

За Херо

Димитър Димитров е под­ходящ за треньор на Левски, притежава нужните качест­ва, а и все пак е ставал шам­пион със сините, макар и в различна ситуация - тогава имаше пари, имаше и много добри футболисти на „Гере­на". Да не коментираме обаче в какво състояние се намира финансово клубът днес, защо­то едва ли знаем цялата ис­тина. Що се отнася до отбо­ра - не може да се каже, че Левски в момента има такъв. Точно и затова Херо иска сам да направи селекция, преди да стане треньор. Лично аз обаче си мисля, че той трябваше да започне   Веднага на "Герена", независимо от евен­туалните лоши резултати. А и ни­кой нямаше да го постави под на­тиск да печели всеки мач. Просто Димитров тряб­ваше да постъпи no-смело, така както го направи­ха Велислав Вуцов в Ботев, Стойчо Младенов в ЦСКА, Неделчо Матушев в Локомотив Пловдив - те пое­ха разбити отбо­ри. Да не забравя­ме и Локомотив София и неуреди­ците там, а виждаме, че Ди­митър Васев работи добре в "Надежда". Ето ви четирима души. които започнаха не от нулата, а под нулата. Херо трябва да действа по-смело. Никой нямаше да го обвинява дори и с тези резултати, кои­то Левски постига сега. Хора­та виждат, когато работиш - може точките да не се тру­пат, но ако се забелязва про­мяна в стила на игра, довери­ето расте.

За играта

Левски трябва винаги да има цели. Отбор и човек без цели не са заникъде. Сините трябва да се стремят мини­мум към евротурнирите. Не го ли искаш силно едно нещо, то няма как да се получи. Най- смущаващото е, че Левски не показва никаква игра. Точки­те бързо се събират - трупаш три победи и отиваш в чело­то на класирането. С две за­губи пък отиваш в средата. Но играта на отбора е доста притеснителна. Нито един футболист не ми прави впе­чатление в този състав. Единственият светъл лъч е, че в последните си две дома­кинства Левски се добра до победата в продълженията, което все пак говори за някак­во желание у играчите. В мо­мента то е по-голямо от въз­можностите на футболисти­те. Желанието реално спече­ли тези два мача за Левски, но най-добре е, когато съчета­еш желанието с добра игра. Без едното или другото не може.

За Георги Иванов

Честно казано, на Гонзо му дойде в повече да бъде и ди­ректор, и треньор. Може би трябваше да остави Мурсия да работи поне до зимата. Струва ми се, че и Гонзо не беше много убеден дали да седне на пейката. В предиш­ните си опити на треньорс­кия пост в Левски той не ус­пя, но пък се справи много добре начело на Черно море. Във Варна той изгради от­бор, който се превърна в страшилище за водещите тимове. Моряците дори бяха най-големият кошмар за Лудогорец. Изглежда в Левски има нещо гнило, за което ед­ва ли само него можем да ви­ним. Нещата на "Герена" са много по-дълбоки и естествено проблемите се пренасят и върху треньорския щаб, от­там върху играчите и т.н.

За А група

Този сезон има доста инте­ресни мачове, както и много по-малко съдийски грешки. Отбори, които преди начало­то на първенството не афи­шираха амбиции, сега се нами­рат в челото. Говоря за ЦСКА, Ботев, Литекс. Когато в един отбор се работи пра­вилно, резултатите не закъс­няват, футболът е маратон, не е спринт. Може да биеш в два мача с 6:1 и 5:0, след кое­то да тръгнеш надолу.

За Лудогорец

Участието в Шампионска­та лига неминуемо ще се от­рази на Лудогорец в мачовете му в А група, въпреки че разг-адчани разполагат с 6-7 рав­ностойни смени. Това го ви­дяхме още в "Надежда", кога­то Локо София надигра Лудо­горец. Ако железничарите бя­ха малко пo-зрял отбор, щяха и да победят. Всички тимове, които играят в цикъл сряда-събота, изпитват трудности в хода на сезона, футболисти­те се изтощават и физически, и психически. А и е трудно да се пренастроиш - днес играеш с Ливърпул, а след три дни с Хасково, Марек и т.н. Но си мисля, че Лудогорец ще вкара гол и ще вземе точки в ШЛ и като нищо ще завърши тре­ти в групата си, което дава право на участие на 1/16-финал в Лига Европа. В Разград имат цели пред себе си, не из­лизат на терена с наведени глави. Защо пък Лудогорец да не победи Базел и да вземе нещо от Ливърпул. 
Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

Дудова: Една стъпка съм по-близо до олимпийското злато

Вижте какво още каза българската боркиня

Сестри Стоеви искат медал от Европейското по бадминтон

Бадминтонистките продължават да преследват олимпийска квота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки