Домусчиев: Стадионът на Лудогорец ще струва близо 25 млн. лв.

"Естествено, че ще е провал, ако не сме шампиони"

Домусчиев: Стадионът на Лудогорец ще струва близо 25 млн. лв.

Един от собствениците на Лудогорец Георги Домусчиев даде интервю за TV7 и NEWS7. В него той говори по най-актуалните теми около разградчани и, разбира се, за Шампионска лига. Ето какво каза бизнесменът:

Г-н  Домусчиев, честито класиране в групите на Шампионска лига. Осъзнахте ли какво направихте?
- Еуфорията определено попремина. Вече се поуспокоихме след първите 1-2 дни. В момента обаче има еуфория за билети за предстоящите мачове. Падна ни се и хубав и труден жребий. Аз лично исках Реал (Мадрид). А дойдоха още Ливърпул и Базел, което може само да ни радва. Ще играем с велики и стойностни отбори. Реал е носител на трофея, най-титулуваният клуб, с най-скъпите звезди, които можеш да видиш в България. Уникално!

Да разбирам ли, че на този отбор симпатизирате в Европа.
- Не, не е това, но това ми беше желанието. Принципно съм повече от Барселона, отколкото от Реал от испанските тимове, но определено харесвам и "белите".

Казвате, че има еуфория за билети. Много се говори какви ще бъдат цените. Можете ли вече да открехнете вратата и да кажете колко ще струват?
- За момента не искам да ги споменавам. Сигурно утре ще го обявим официално. Още обмисляме как да прочете самата продажба. Напрекъснато ми звънят приятели и познати за пропуски и става въпрос за много, не за 1-2. Просто търсенето ще е огромно, както и желанието на хората да посетят тези мачове. Ще търсим оптимален вариант, тъй като в крайна сметка футболът се прави с пари. Това е ясно на всеки. Само покупната цена на Гарет Бейл е бюджетът на Лудогорец за 15-16 г. За това ще се опитаме да намерим някакъв разумен баланс с цените на билетите в чужбина и възможностите на българския фен. Дано да успеем да го намерим.

Смятате ли да реинвестирате това, което спечелите този сезон?
- Парите, които ще спечелим от Шампионска лига естествено, че ще ги реинвестираме обратно в клуба. Над 20 млн. лв. трябва да дадем само ние като клуб за строежа на новия стадион. Знаете, че общината инвестира 3,3 млн. лв. без ДДС, а 21-22 трябва да даде Лудогорец, за да довърши напълно съоръжението. Крайната цена ще е около 25 млн. лв. без ДДС. И това е цена, която е минимална за качеството, което ще постигнем. Имаме опит в строителството и с тези пари ще опитаме да направим максимално добра инвестиция.

Близо ли е моментът, в който проектът "Лудогорец" ще излезе на плюс?
- Има възможност и това да се случи, но за момента не е на плюс. Миналата година с приходите, които имахме от европейските турнири, като бюджет Лудогорец абсолютно си покри разходите и не се налагаше ние да инвестираме допълнителни средства. Тази година с приходите от Шампионска лига със сигурност ще бъдем на плюс, но това не е най-важното за нас.

Има ли опасения у вас, че изведнъж Лудогорец може да изостане в първенството покрай Шампионска лига?
- Има такава опасност и още вчера аз предупредих треньорите и футболистите, че не трябва да има отпускане, а всеки един двубой трябва да играят на максимум. Ясно е, че не са роботи, а някои от хората, които играха срещу Берое (1:1), бяха на терена 120 минути със Стяуа.

Ще е провал ли, ако Лудогорец не стане шампион?
- Ще направим всичко възможно пак да сме първи и естествено, че ще е провал, ако не сме шампиони. Но сме далеч от илюзията, че всяка година ще сме на върха. Рано или късно ще бъдем детронирани.

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки