Аякс се върна в играта след 2:1 над Оксер (видео)

Холандският колос Аякс постигна изключително важна победа в борбата си за излизане от груповата фаза на Шампионската лига, след като се наложи с 2:1 над тима на Оксер

Аякс се върна в играта след 2:1 над Оксер (видео)

Холандският колос Аякс постигна изключително важна победа в борбата си за излизане от груповата фаза на Шампионската лига, след като се наложи с 2:1 над тима на Оксер. Срещата се игра на стадион „Амстердам Арена” и бе от програмата на група „G” на надпреварата. През второто полувреме двубоят се изнерви изключително много и реферът трябваше да показва три червени картона – за Ойер от домакините и за Олие и Миньо от френския тим. В другия мач от тази група отборът на Реал (Мадрид) надигра с 2:0 състава на Милан.

Двубоят започна със страхотен натиск на Аякс, който даде резултат още в 7-та минута, когато Де Зеув заби топката в горния ляв ъгъл на Сорин с удар извън рамките на наказателното поле – 1:0. 

След този гол Аякс продължи да доминира, а в 14-ата минута гостите можеха да изравнят статуквото, ала изстрел на Бирса бе спасен от Стекеленбург. Така се стигна до 41-ата минута, когато при една контраатака Ел Хамдауи изведе Суарес зад гърба на отбраната на Оксер, а уругваецът с десния крак удвои преднината на своите.

Втората част стартира с равностойна игра, но в 55-ата минута французите получиха числено предимство, след като Ойер, като последен в отбраната, спъна Олие, за което получи директен червен картон. Зад топката, за да изпълни фаула застана Валтер Бирса, който с мощен шут с левия крак закова кълбото в горния десен ъгъл на Стекеленбург – 1:2.

След този гол домакините приеха играта в своята половина и зачакаха възможностите си на контраатака. Последваха сериозни пропуски на Енбарт от Оксер и Суарес от Аякс, ала резултатът оставаше непроменен. В последните 5 минути на двубоя, срещата се изнерви изключително много и в 86-ата минута Олие си изкара втори жълт картон, а в продължението съотборникът му Миньо последва примера му и така Оксер завърши мача с 9 човека.

До края обаче нов гол не падна и така Аякс се наложи с 2:1. След успеха холандците се изравниха по точки с италианския Милан на 2-о място във временното класиране. Французите пък са последни без спечелена точка.  

Аякс - Оксер 2:1

1:0 Де Зеув 7'
2:0 Суарес 41'
2:1 Бирса 56'

Състави:

Аякс: Стекеленбург, Ван дер Вил, Ойер, Вертоген, Емануелсон, Ено, Де Зеув, Лингрен, Сюлеймани (Реном 60’), Ел Хамдауи, Суарес

Оксер: Сорин, Хенгбарт, Кулибали, Грихтинг, Дудка, Конто (Боржео 79’), Педрети, Ндинга, Бирса, Олие, Шафни (Керсиа 65’)

Жълти картони: Суарес (Аякс); Хенгбарт, Грихтинг, Шафни, Олие (2), Миньо (2)

Червени картони: Ойер (Аякс); Олие, Миньо (Оксер)

Стадион: „Амстердам Арена”, Амстердам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки