Феновете на Левски ще дават по 1 млн лева

Тръстът ще получи безплатно 15% от "синия" клуб

Феновете на Левски ще дават по 1 млн лева

Близо 1 милион лева на го­дина ще е финансовият анга­жимент на фенския тръст "Синя България" към Левски, след като реши да приеме предложените от собстве­ника Тодор Батков 15% от акциите. Дяловете ще бъ­дат предоставени на тръс­та напълно безплатно. Запа­лянковците ще трябва да осигуряват съответния дял от бюджета.

Това ще става чрез различни механизми - например дарителска кампа­ния, която ще стартира още от есента. Разработва се и проект за бизнес клуб, в кой­то ще се влиза срещу подпо­магане на Левски с определе­на сума (минимум 1000 лв. на сезон). А участващите фирми ще получат солиден брой потенциални клиенти - фено­ве ще ползват стоките и ус­лугите им с намаление.

При­ходи ще се генерират и с ор­ганизиране на приятелски ма­чове срещу големи клубове, подобни на юбилейния дву­бой срещу Лацио през май.

Така тръстът ще подпо­мага финансово клуба, който е закъсал. Левски дължи 3,3 милиона лева към НАП и НОИ за данъци и осигуровки, как­то и около 1,2 милион лева към бивши играчи, треньори и служители.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки