Украинец с български паспорт се включва в сливенския старт

Двадесет и седем екипажа от три страни - Украйна, Турция и Румъния, ще потеглят днес в церемониалния старт от пл. Хаджи Димитър в Сливен в 34-ото издание на едноименното рали.

Украинец с български паспорт се включва в сливенския старт

Двадесет и седем екипажа от три страни - Украйна, Турция и Румъния, ще потеглят днес в церемониалния старт от пл. Хаджи Димитър в Сливен в 34-ото издание на едноименното рали. В предварителният списък участниците бяха 30, но на техническия преглед не се явиха местният пилот Иван Младенов (Булсим, Мицубиши Лансър Ево) и гръцкия пилот Висилис Каравасилис (Хонда Сивик R). Заедно с отказалия участието си ден по-рано лидер в европейския трофей Олександър Салюк (Укр, Форд Фиеста R), отпадналите екипажи стават три.

В същото време, със специалното разрешение на Международната автомобилна федерация (ФИА) в стартовия списък бе включен друг украинец - Юрий Касим, който обаче пристигна в Сливен без навигатор. Така освен правото да бъде допуснат до старта, организаторите му предложиха и партньор - известният шуменски състезател Васко Христов. В момента двамата описват скоростните отсечки извън графика, защото Касим пристигна снощи късно вечерта.

"Защо съм сам? Защото истински обичам адреналина и знаех, че мога да си намеря партньор тук", обяснява Касим, който по баща е Александров и има български паспорт.

За да могат да привлекат максимално много публика по време на церемонията при откриването на 34-ото Сливен Рали, домакините преместиха часа на церемонията, така че вместо в 17.30 ч., екипажите ще се представят на сливналии с час по-късно.

Рали Сливен е третото състезание от шампионата на България, в чието класиране начело е Пламен Стайков (Евроком Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) - 49.5, следван от Крум Дончев (Глобул Рали Тим, Форд Фиеста R5) - 43.5, а трети е Игнат Исаев (Октан Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) - 29 т.

В класирането на автомобилите с две задвижващи колела начело е партньора на Исаев Антон Титов (Ситроен DS3 R3T) - 57.5 т., който е и четвърти в общото подреждане до момента. Тъй като Исаев няма да стартира заради преждевременно изчерпания бюджет на своя екипаж, в неделя след обед най-вероятно Титов вече ще е и трети в генералното класиране. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки