Краси Балъков бе засрамен от своя племенник, който му нанесе загуба с гол за Локо (ГО)

Литекс неочаквано загуби с 1:2 у дома в контрола от тима от "Б" група

Краси Балъков бе засрамен от своя племенник, който му нанесе загуба с гол за Локо (ГО)
Литекс допусна загуба от Локомотив(Горна Оряховица) с 1:2 в контрола, играна на Градския стадион в Ловеч. Втородивизионният тим излезе много амбициран и надъхан да се представи на висота и успя да го изненада с два гола още до почивката. През втората част "оранжевите" създадоха няколко положения, но съумяха да реализират само едно чрез резервата Ивелин Аладжов.

Наставникът Красимир Балъков не можеше да разчита на половин дузина състезатели, ангажирани в различните национални гарнитури. В хода на мача той даде шанс за изява на няколко момчета от младежката формация, както и на юноши от Академията.

В 12-та минута Асприля можеше да открие резултата. Той получи пас зад гърба на отбраната, напредна и стреля, но Рашков спаси. Шанс се предостави и на гостите по-късно, но Трифонов с глава отблизо стреля покрай гредата.

Горнооряховци смело поглеждаха към вратата на Баривиера. В 33-та минута те поведоха с гол на халфа Антоний Балъков. Племенникът на ловешкия наставник се разписа с премерен шут от границата на наказателното поле.

Пет минути след това Балъков-младши можеше да вкара и втори гол, но реши да демонстрира техника срещу Баривиера в малкия пенал и след това слабия му удар бе париран от Божиков на голлинията.

В 43-та минута Джаксън Менди получи набързо втори жълт картон и напусна играта. Докато се извършваше смяната му с Емил Грозев, гостите се възползваха и вкараха нов гол. Нападателят Янаки Смирнов засече с глава центриране от корнер и се разписа за 0:2.

В 51-та минута Златинов слаломира  и отправи плътен удар, който  вратарят спаси, а при добавката Асприля би до гредатаЧетвърт час по-късно добра атака между Джордан и Асприля завърши с центриране на задна греда, където обаче Руменов не успя да порази мрежата.

Постепенно почти целия тин на Литекс бе заменен. В 85-та минута току що влезлият като резерва Ивелин Алджов намали резултата. Младокът вкара с точен удар извън наказателното поле
 
 Литекс – Локомотв(ГО) 1-2
 0-1 А.Балъков(33)
0-2 Смирнов(45)
1-2 Аладжов(85)
 
Контрола, Градски стадион Ловеч-300 зрители, Гл.съдия:Н.Петров

Литекс: 31.Баривиера(46-Конов), 3.Недялков, 6.Менди(44-Грозев), 28.Гълъбов, 13.Божиков(80-Аладжов), 93.Бумал(70-Петров), 8.Даскалов(46-Руменов), 24.Златинов(70-Ивайлов), 78.Косоко(60-Минчев), 70.Асприля(75-Асприля), 9.Джордан(75-Здравчев)

Локомотив ГО: 87.Рашков, 93.Мицаков, 44.Горанов, 26.Иванов, 6.Фиданин, 88.Апостолов, 13.Димитров, 66.Балъков, 7.Генчев, 11.Трифонов, 10.Смирнов (Христов, Пенев, Генчев, Карапетров, Илиев, Иванов, Байчев, Михайлов, Димитров,)
Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

Ахмедов от Спартак Вн се цели в рекорд

Вижте какъв

Киселичков: Добруджа трябва да играе така, както днес след почивката

„Изгубихме един мач точно за 10 минути през първото полувреме“

Марек ще продължи с победите на "Бончук" и срещу Дунав

Вижте подробности

Росен Кирилов: Чакат ни 6 тежки мача и трябва да сме амбицирани

"Второто полувреме трябва да признаем, че беше на Добруджа"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки