Любо Пенев заби азерите: Имате добри моменти

"Фаворити са Италия и Хърватия, другите отбори ще се борим за това вълшебно трето място"

Любо Пенев заби азерите: Имате добри моменти
Селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев направи заби азербайджанските журналисти на пресконференцията преди първата евроквалификация.

"Имате добър отбор, агресивен. Имате силни моменти", каза Пенев.

"От самото начало всеки отбор ще иска да взима точки, всеки вижда шансове да се класира, след като повече отбори се класират. Наблюдавал съм пет-шест мача на Азербайджан, включително този с Русия. Все пак това ми е работата, но  силните и слабите страни си остават за мен".

"Групата ни е много силна, не подценявам нито един противник, но ние винаги излизаме за победа. Нашата група е най-тежката. На теория Италия и Хърватия са пред нас в класацията на УЕФА. А в тази на ФИФА даже и Норвегия е пред нас, но на практика ще видим., Утре излизат 72-рият България срещу 73-тия Азербайджан в световната класация. Фаворити са Италия и Хърватия - другите отбори ще се борим за това вълшебно трето място".

"Азербайджан ще имат предимство като домакини, но ние играем добре като гости. Гъргоров няма да играе. Сигурен съм, че те имат списък на тези, които са пристигнали. Да не ме питат кой ще играе. Бодуров ще изведе отбора утре".

На въпрос ако се появи удобно статично положение утре кой ще застане, Пенев отговори: "Има дузпаджии, има фауладжии, има мераклии, така че ще има кой да застане зад топката".

"Въпросът, който стои пред мен е, ако загубим, как ще загубим. Ако сме играли добре и сме надиграли противника и загубим, няма проблеми. Но ако противникът те е надиграл, е друг въпрос. Важното е ние да играем добре".

"Рано е да се прави каквото и да е аритметика. Нека да изиграем мачовете си от тази година, пък после ще видим. Разбира се целим се в максималния брой точки, но всяка една ще бъде полезна. Колкото по към края вървим, толкова повече ще говорим за точки. Нека сега да мислим за утрешния мач. Нека да вървим мач за мач - клише, но така трябва да процедираме".
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки