Ангел Караньотов се отправя към Венеция за финала на Световното по Супермото

Трасето, разположено край община Джесоло, е съвсем непознато за българският пилот

Ангел Караньотов се отправя към Венеция за финала на Световното по Супермото

Най-добрият състезател по супермото на България Ангел Караньотов (TM) се отправя този уикенд към Венеция, където ще се състои финалът на световния шампионат в зрелищната дисциплина.

Трасето, разположено край община Джесоло, е съвсем непознато за българският пилот, който в предишния кръг – Гран при на Естония се нареди на 8-мо място. Припомняме, че в първия манш на шестия кръг Ангел завърши на осмо място, но направи един доста по-добър втори манш пресичайки шести финалната линия.

Кръг преди края на световния шампионат по супермото, Ангел продължава да се намира на 7-ма позиция в генералното класиране със 161 точки, като на само 7 пред него е италианецът Кристиян Равалия. Лидер преди финала е французинът Тома Шарер (TM) с 271 точки, следван от Мауно Хермюнен с 257 и Иван Лазарини – 235 точки.

За съжаление това ще бъде последното участие за Ангел Караньотов в международна надпревара по супермото за сезон 2014, тъй като българският тим ще трябва да пропусне Олимпиадата в дисциплината – Супермото на нациите поради финансови причини.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки