ФИФА може да отложи избора за домакини на световните през 2018 и 2022 г.

Засега световната централа мълчи по въпроса

ФИФА може да отложи избора за домакини на световните през 2018 и 2022 г.
ФИФА може да отложи вота за определяне домакинството на изданията на Световното първенство през 2018 и 2022 г. след твърденията за корупция, смята бивш член на изпълнителния комитет на централата.
 
Предположенията бяха направени от бившия шеф на Германската футболна асоциация Герхард Майер-Форфелдер, който бе влиятелен член на изпълнителния комитет до 2007 г., а в момента работи в комитета на ФИФА по статуса на футболистите. Въпреки това той няма да участва във вота на 2 декември, когато световната централа трябва посочи домакините на финалите през 2018 и 2022 г.
 
Майер-Форфелдер смята, че е нередно ФИФА да избира домакин, докато разследването не приключи.
 
„Изборът може да бъде отложен, докато въпросът не приключи – в негативна или позитивна посока”, заяви той пред германския „Билд”. „Четири седмици не биха направили голяма разлика.”
 
Източници от Цюрих обаче обявиха пред „Ройтерс”, че очакват вотът да се проведе по план – на 2 декември, като досега ФИФА не е дала индикации, че ще променя датата.
 

Миналата седмица двама членове на ФИФА бяха временно отстранени в подозрение за опит за продажба на техния глас по време на избора – нигериецът Амос Амаду и таитянинът Рейналд Темарии.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки