Райън Гигс: Манчестър Юнайтед винаги ще дава шанс на младите

Ван Гаал е развил таланти като Зеедорф, Клуйверт, Иниеста, Шави и Томас Мюлер, посочи Гигс

Райън Гигс: Манчестър Юнайтед винаги ще дава шанс на младите
Помощник-треньорът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс увери, че Луис ван Гаал има намерение да даде шанс на младите играчи в отбора да се докажат. Юнайтед похарчи над 150 млн. паунда за нови играчи това лято, а продажбата на Дани Уелбек в Арсенал доведе до недоволство сред някои фенове, които видяха в това действие загърбване на потенциала на школата на клуба.

Гигс обаче посочи миналите престои на Ван Гаал в Аякс, Барселона и Байерн Мюнхен като илюстрация на това, че холандецът дава шанс на младите таланти. Запитан на международната футболна конференция Soccerex в Манчестър дали Юнайтед се е променил като клуб, уелсецът отвръща:

„Манчестър Юнайтед никога няма да се промени. Традицията на клуба е да играе вълнуващ футбол, винаги да дава шанс на младите и да пази своята идентичност. Да, Дани Уелбек си тръгна, което явно е разочароващо, защото никога не искаш да виждаш как един юноша на клуба напуска. Но Ван Гаал е мениджърът, който даде шанс на Кларънс Зеедорф, Патрик Клуйверт, Андрес Иниеста, Шави и Томс Мюлер. Той редовно дава шанс на младите играчи, защото феновете винаги са по-толерантни към младите. Ако те направят грешка, феновете не им скачат веднага, а ги окуражават. Манчестър Юнайтед като клуб никога не иска да губи това”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки