Сашо Станков: Младежите остават в доста дебела сянка

Подобни тежки загуби удрят сериозно по самочувствието на момчетата

Сашо Станков: Младежите остават в доста дебела сянка

Бившият селекционер на младежкия национален отбор Александър Станков изрази опасение, че подобни катастрофални загуби като тази от Дания с 1:7 ще ударят сериозно по самочувствието на играчите, чия-то психика все още не е изградена.

"За съжаление в Дания се получи много тежък резултат, но в крайна сметка той остава в историята. Доколкото съм запознат, тимът ни е играл с възраст, която се подготвя за следващите квалификации. Момчетата са по-малки. Лошото е, че от такива резултати те губят самочувствие. Имало е голяма разлика в класите. Червеният картон също е повлиял. Превъзхождали са ни физически и като качества", сподели специалистът пред "Тема Спорт".

"Убеден съм, че имаме добри млади футболисти. На този отбор трябва по-централизирано да се обръща внимание. Все пак съм го водил и знам какво е. Въпреки всичко този тим остава в доста дебела сянка. А не трябва да е така. Ние сме длъжни да акцентираме върху юношеските и младежкия национален отбор. Ако обаче продължаваме да ги загърбваме и да не им обръщаме необходимото внимание, после откъде да чакаме футболисти за мъжкия тим. Затова тези отбори трябва да са много обгрижвани и обградени с внимание. Не казвам, че сега не се прави, но това е бъдещето на България. В случая Павел Панов няма вина. Той е временен вариант", завърши Станков. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки