Блатер: Гласуването за Мондиал 2018 и 2022 ще се проведе по план

Гласуването за домакини на световните първенства по футбол през 2018-та и 2022-ра година ще се проведе по план - на 2-ри декември в Цюрих

Блатер: Гласуването за Мондиал 2018 и 2022 ще се проведе по план

Гласуването за домакини на световните първенства по футбол през 2018-та и 2022-ра година ще се проведе по план - на 2-ри декември в Цюрих. Това обяви на пресконференция днес президентът на Световната футболна централа (ФИФА) Сеп Блатер. Блатер, който говори след края на двудневното заседание на Изпълнителния комитет на ФИФА, каза, че отлагането никога не е било разглеждано като възможност, въпреки проблемите, който са възникнали в момента.

"Никога не сме обмисляли вариант за смяна на процедурата за гласуването на домакините. На 2-ри декември в Цюрих при тайно гласуване ще определим домакините на световните първенства през 2018-та и 2022-ра година", каза още Блатер. Както е известно ФИФА назначи разследване на новата корупционна афера около избора на домакини на Мондиалите през 2018 и 2022 година.

Кандидати за 2018-а са Англия, Русия и съвместно Испания/Португалия и Белгия/Холандия, а за 2022-а са Катар, Австралия, САЩ, Япония и Република Корея. Преди няколко дни Комисията по етика на ФИФА отстрани двама от членовете на изпълнителния комитет - президентът на Футболната конфедерация на Океания Рейналд Темарии и нигериецът Амос Адаму, обвинени във вземане на подкупи за продажба на гласовете си при избора на домакини на световните футболни финали. Съдбата на двамата ще бъде решена на заседание на Комисията по етика на 17-ти ноември.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки